Pieter Clemens blijft nonkel Ludo Philippaerts voor in Grote Prijs Sentower Park!

Pieter Clemens blijft nonkel Ludo Philippaerts voor in Grote Prijs Sentower Park!

Acht combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.40m Grote Prijs in Opglabbeek. Ludo Philippaerts domineerde het podium maar moest de winst alsnog afstaan aan neef, Pieter Clemens. De Limburgse springruiter won met de zevenjarige Soblensky vh Scheefkasteel Z (fokker: Johan Hubrechts).

Clemens en de dochter van Sir Obolensky Z bleven ruim drie seconden voor op nonkel Ludo Philippaerts die de tweede en derde plaats op naam schreef. Philippaerts strandde op stek twee met Peter Boelens' voormalige Zangersheide-hengst, Nobel van de Vrombautshoeve Z (Nabab de Rêve). Samen met Gadget Mouche (Andiamo Semilly, fokker: Roland Bellet) schreef Philippaerts de derde plaats op naam.

In het zadel van Stijn Stevens' Pegina vd Bisschop (Comme Il Faut) volgde Louke Baeten voor Iers topruiter, Harry Allen en Engas Narinja (Balou). Het Belgisch feest werd verder gezet dankzij Louise Lenaerts die de zesde en zevende plek op naam schreef met respectievelijk Maybel van het Molenhof (Figaro C) en Pavani van het Molenhof (Catoki).

Eerder won Estée Bomeré de 1.30m Tour. De Oost-Vlaamse amazone snelde naar de winst met de achtjarige Chiquita van 't Ameldonk Z (Cicero Z van Paemel). Samen met de eigen gefokte, Zangersheide-merrie verwees ze Bertram Allen met Raffaella (Kaiser van het Lambroeck) naar de tweede plek. Lucille Billet vervolledigde de top drie in het zadel van KWPN-merrie, Ciolga (INdoctro).

In de 1.20m Medium Tour hield Juliette Berghmans, Louke Baeten van de winst. Berghmans won in het zadel van de Darco-zoon, D Day de Lison Z (fokker: Haras de Lison). Louke Baeten volgde met Quinta vd Abdijhoeve (Tangelo vd Zuuthoeve) voor Maximilian Lill en Canberra 79 (K.I. Checkter).

In de 1.10m rubriek ging Juliette Herpoel een Belgisch podium voor. Herpoel won met Carrera KDW Z (Corland, fokker: Koen DE Waele) voor Sara Lelievre en Tasty Lady DT Z (Thunder vd Zuuthoeve). Hippique.Immo-amazone, Ines Van den Bosch volgde met Cover Girl Z (Cornet Obolensky).

Alle resutlaten