Gilles Thomas: "Mijn Belgische titel was een mooie afsluiter van mijn jeugdcarrière"

Gilles Thomas: "Mijn Belgische titel was een mooie afsluiter van mijn jeugdcarrière"

Vandaag is het BK voor de Jeugd in het Azelhof achter gesloten deuren van start gegaan. Gilles Thomas, die vorig jaar de titel bij de Young Riders op zijn naam schreef, zal er dit jaar niet bijzijn. "Ik ben vooral blij dat ik mijn jeugdcarrière met een Belgische titel heb kunnen afsluiten", vertelt hij.

"Mijn overwinning van vorig jaar was voor mij dus vooral een mooie afsluiter van de jeugdrubrieken. Ik heb vorig jaar al de kans gekregen om aan verschillende grote wedstrijden deel te nemen en ik hoop dat dit, als Corona eenmaal achter de rug is, terug zo zal zijn. Ik ben ook blij dat ik het record van Jef Wellens heb kunnen evenaren. Voor ik aan het BK begon, vertelde men mij dat het record op vier Belgische titels staat in de jeugdrubrieken. Ik wist dat dat voor mij nog mogelijk was dus heb ik vorig jaar toch mijn beste beentje voorgezet".

"Wat dit jaar betreft, denk ik dat het moeilijk is om een voorspelling te maken. Ik denk dat er zo veel kwaliteitvolle paarden en goede ruiters in de rubriek voor Young Riders zit, dat het bijna onmogelijk is om één favoriet aan te duiden. Veel van deze ruiters zijn ook vrienden van mij en ik weet dat ze echt naar dit BK hebben toegeleefd. Er staan weinig andere wedstrijden op de kalender dus voor iedereen is het BK dit jaar wel echt een hoogtepunt. Als ik dan toch een paar namen moet geven zou ik mijn geld zetten op Thibeau Spits, Simon Morssinkhof en Arnaud Gaublomme".