Gilles Nuytens en Evelyne Putters schitteren bovenaan in Lier

Gilles Nuytens en Evelyne Putters schitteren bovenaan in Lier

In Lier werd op vrijdagmiddag de CSI2* 1.40m kwalificatieproef afgewerkt in de Equihome Outdoor Arena. Met ruim 100 combinaties aan de start werd de uitslag van deze rubriek over twee lijsten verdeeld. Gilles Nuytens en Evelyne Putters zorgden voor het beste resultaat. 

In de ereronde was het de Nederlandse Siebe Leemans die het voortouw mocht nemen met Kobalt. In het zadel van de 9-jarige KWPN ruin van Harley klokte hij in de tweede fase af op 31,34s. Landgenote Yoni van Santvoort volgde op twee met Esprit (Sir Scandic) nadat ze finishte in 33,42s. Evelyne Putters zorgde in deze uitslag voor het Belgisch kleur bovenaan en werd derde op Billy Boleyn. Met de 9-jarige merrie klokte zij af op 33,57s. 

Jeroen de Winter volgde met de door Alois Van Gorp gefokte BWP hengst Leandro VG (Gitano v Berkenbroeck) op de vierde plaats. Ook Marie Foulon had een BWP hengst onder het zadel en bracht Pickup de Rase (Jingo Di Dieu D'Arras) van fokker Bart Bayens-Langsvreugd naar plaats vijf. Wim Vinckx plaatste zich met O-Jewels Golden Girl (Comme il Faut) op negen voor Vic de Plecker en de KWPN hengst Ilypsho (Zirocco Blue).

Andere uitslag volgt nog.

Resultaten