Geen houden aan Kasper de Boeck in Oliva, goud in Silver GP kwalificatie en in 1.20m proef

Geen houden aan Kasper de Boeck in Oliva, goud in Silver GP kwalificatie en in 1.20m proef

In Oliva wist Kasper de Boeck alle concurrentie achter zich te laten in de Silver Grote Prijs kwalificatie. In het parcours dat gebouwd stond over een hoogte van 1.40m noteerde de Boeck de winnende tijd. Ook Shari de Leat sprong in de top tien en mag van start gaan in de GP later deze week. 

Kasper de Boeck kon voor zijn overwinning rekenen op Diarados Black Diamond (v. Diarado) om in 62,19 seconden over de finish te rijden. Fanny Marre en Athena Kervec (v. Norton D'Eole) werden tweede. Zij reden een foutloze ronde in 62,77 seconden. Christian Hess en Chili Palmer (v. Chacco-Blue) vervolledigden het podium in 63,15 seconden. 

Margaux Rocuet (Coolcream Berence) en Kendra Claricia Brinkop (Do It Easy) namen de vierde en vijfde plaats voor hun rekening. 

Shari de Laet (Cataleya 3) zorgde voor nog een andere Belgische klassering. 

Klik hier voor de resultaten. 

Ook in de Bronze 1.20m proef mocht Kasper de Boeck de ereronde leiden. Met de merrie Gerenia (v. Cantos) reed hij een winnende tijd van 52,64 seconden. Hiermee was hij Rosie Gunn en Jagerbomb (v. Arezzo VDL) te snel af. Zij reden over de finish in 53,25 seconden. Michael Wittschier en Candy Day (v. Comme Il Faut) verzekerden een derde plaats met een tijd van 61,34 seconden. 

Yana Jansegers (Fyra) werd vijfde en moest zo Katharina Werndl (Caladia) laten voorgaan.

Klik hier voor de resultaten.