Frederic Vernaet springt op het podium van de 4* LR 1m50-rubriek van Opglabbeek

Frederic Vernaet springt op het podium van de 4* LR 1m50-rubriek van Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek werd zojuist de 4* 1m50 Longines Ranking rubriek afgewerkt. Deelnemers kregen een parcours rechtstreeks op tijd voorgeschoteld en via deze rubriek konden ze zich ook meteen kwalificeren voor de 4* Grote Prijs. Julien Epaillard zorgde ervoor dat de winst voor Frankrijk was maar Frederic Vernaet hield de Belgische eer hoog met een knappe derde plaats. 

Voor deze proef had Julien Epaillard Gracieux du Pachis (v. Tinka's Boy) gezadeld. Samen vlogen ze pijlsnel door het parcours waarbij ze alle balken in de lepels lieten. Ze finishten in een tijd van 60,48 seconden en dat was ruimschoots genoeg voor de overwinning. Ze waren bijna drie seconden sneller dan de nummer twee, Eduardo Pereira De Menezes. Die finishte met H. Big Action (v. Action-Breaker) in een tijd van 63,43 seconden, goed voor de tweede plaats. 

Frederic Vernaet leverde de beste Belgische prestatie. Met zijn Born To Win Ap Z (v. Bentley) was hij slechts ietsje trager dan de Braziliaan. Zo eindigde hij op een knappe derde plaats. Zijn landgenoot Koen Vereecke reed de Bamako de Muze-hengst Lector vd Bisschop naar de vierde plaats. Marlon Modolo Zanotelli sloot met Cartaro 2 (v. Carinue) de top vijf af. 

Andres Vereecke zagen we nog op de zesde plaats terug in het zadel van Kingston Van Paemel (v. Numero Uno). Jeroen Appelen volgde hem op de zevende plaats op met Ghost Z (v. Game Boy D). 


CSI1* - 1m20 

Intussen werd de 1m20-rubriek ook verreden. Die werd gewonnen door Laurie Leonard en Catania (v. Cabachon) in een tijd van 38,94 seconden. Jean-Michel Pirotte reed Canterbery de Schmalgraf Z (v. Cardento) naar de tweede plaats. Beata Walde vervolledigde met Djan des Carmilles (v. Cardento) de top drie. In deze proef kon Koen Vereecke (Pegasus Van't Ruytershof) zich op de zevende plaats klasseren. 


Klik hier voor alle uitslagen.