Kyle Cuypers wint de Safe Riding Cup Manche in Diepenbeek

Kyle Cuypers wint de Safe Riding Cup Manche in Diepenbeek

In Diepenbeek kwamen de Kempisch Regionale ruiters afgelopen weekend weer aan de start. De hoofdrubriek werd de 1m20 Safe Riding Cup en die werd gewonnen door Kyle Cuypers. 

Samen met Mystic Lady Van't Buxushof kon Kyle Cuypers de winnende tijd van 32,97 seconden neerzetten. Dat was ruimschoots sneller dan Jorne Jans en Liberty, die de tweede plaats voor hun rekening namen in 34,67 seconden. Dries Vranken nam met Ophelia van het Poeleind de derde plaats voor zijn rekening. 

De vierde plaats was opnieuw voor Kyle Cuypers, dit keer in het zadel van Quadro van't Buxushof. De top vijf werd vervolledigd door Ellen Geuten en Dylana JT. 

Serie 2 - 1m20 

Jorne Schroyen won de serie 2 1m20-rubriek in een tijd van 37,48 seconden. Daarvoor kon hij rekenen op Jezlinn. Daarmee waren ze ruim zes seconden sneller dan Margareth Eikner, die met Kearney W op de tweede plaats eindigde. Alexander Kumps sloot met Chaloubet's Girl de top drie af. 

Op vier kregen we Jasmine Ceulemans met Umoja Z. Kyle Cuypers was in deze rubriek ook weer van de partij. Nu zagen we hem op de vijfde plaats, eveneens met Mystic Lady Van't Buxushof. 

Serie 1 - 1m115 

Op zaterdag won Kyle Cuypers eveneens de 1m15-rubriek. Dit keer kon hij met Reva van t Buxushof de winnende tijd van 40,86 seconden neerzetten. Zo bleef hij Jorne Schroyen voor, die tweede werd met Qadira Van De Schemmersberg. Jorne nam met Monnalisa ook nog de derde plaats voor zijn rekening. Mona Marie Elens (Aspen van Spalbeek Z) en Jef Janssens (Jezuiet Van De Kwade Heyde) vervolledigden de top vijf. 

Op zondag sprong Nina Geerlings naar de overwinning in de 1m15-proef in een tijd van 25,95 seconden. Daarvoor kon ze rekenen op Kay-Lin. Marie Cremers volgde met Amiebelle de Marlou Z op de tweede plaats. Zij bleef Jorne Jans voor, die derde werd met Liberty. Valerie Peeters (Bieke VH Scheefkasteel Z) en Jelle Verbruggen (Kitsunee) vervolledigden de top vijf. 

Serie B - 1m05

Karen Josse won op zaterdag de 1m05-rubriek met Incredible. Laura martin reed Baldessarini naar de tweede plaats en Jolien Vanaenrode sloot met Cerona Z de top drie af. 

Op zondag werd deze rubriek gewonnen door Courtney Vrijsen en Haltane de la Ferme Blanche. Op twee kregen we Marie Cremers in het zadel van Cheulinko Z, Lien Theunissen sprong met Doblesse van het Mikke Hof Z naar de derde plaats. 

Manche K9 Horse & Serie A - 95cm

Op zaterdag werd de 95cm-rubriek gewonnen door Stephanie Torfs en Miss Perfect MT. Kathleen Van Winnendael (Maximus) en Tibo Michiels (Gembe) vervolledigden de top drie.

Op zondag sprongen Shana Clercx en Nystique naar de overwinning in deze rubriek. Frank Coopmans (Kannan's Girl vd Watertoren) en Heidi Philippaerts (Corbello de Marlou Z) volgden op de tweede en derde plaats. 


Klik hier voor alle resultaten.