Frank Schuttert wint 1.55m Wereldbeker Grand Prix van Poznan!

Frank Schuttert wint 1.55m Wereldbeker Grand Prix van Poznan!

Na een barrage met zeven heeft de Nederlandse springruiter, Frank Schuttert de 1.55m CSI4* Wereldbeker Grand Prix van Poznan op naam geschreven. Schuttert en de 10-jarige KWPN-merrie, Isis (Cardento, fokker: H.N. De Boer) snelden naar de eindzege in 36,08 seconden.

Het volledig podium strandde in deze rubriek op minder dan één seconde verschil van elkaar. Samen met de 10-jarige merrie bleef Schuttert nipt voor op Emma Emanuelsson en de negenjarige Canbella Blue PS (Cantolar, fokker: Paul Schockemöhle). Het bleek een Nederlands-Zweeds onderonsje, met Tani Joosten op drie, Irma Karlsson op vier en  Amanda Slagter op vijf.

Joosten vervolledigde de top drie in het zadel van de 12-jarige Galdal Me (Zambesi TN). Het duo werd opgevolgd door Irma Karlsson met Chacconu (Chacco-Blue) op vier en landgenote, Amanda Slagter met Cornet Blue PS (Chacco-Blue) op vijf.

Kers op de taart voor het Nederlandse feest was de zesde plaats van Hessel Hoesktra. Hoekstra was de traagst foutloze in de barrage met VDL Helena Van Permbeed (Eldorado vd Zeshoek).

Uitslag

F. © Cavaliada Jumping