Wilm Vermeir en IQ Van het Steentje schitteren in top tien 1.60m Rolex Grand Prix Genève!

Wilm Vermeir en IQ Van het Steentje schitteren in top tien 1.60m Rolex Grand Prix Genève!

De Rolex Grand Prix in Genève leverde met zijn 1.60m hoge parcours topsport. Parcoursbouwers, Gérard Lachat en Louis Koninckx hadden een uitdagende set van hindernissen gebouwd. Na een barrage met zeven won Richard Vogel in het zadel van de elfjarige, United Touch S (Untouched, fokker: Sinnack).

Drie combinaties slaagden erin de herkansing foutloos af te werken. Voor België kwalificeerde ook Wilm Vermeir zich voor de barrage. De Belg loodste zijn vertrouwde 15-jarige IQ Van het Steentje (Toulon) naar de uiteindelijke zevende plaats.

De Duitse springruiter, Richard Vogel schreef de uiteindelijke winst op naam. Vogel en zijn 11-jarige hengst, United Touch S wonnen met ruim twee seconden voorsprong op Mark McAuley en GRS LAdy Amaro (Amaretto D'Arco). Op de derde plaats volgde Christian Kukuk met de 13-jarige Checker 47 (Comme Il Faut).

Voor eigen publiek volgde Steve Guerdat met Dynamix de Belheme (Snaike de Blondel). Samen met de SF-merrie bleef Guerdat, Julien Epaillard met Dubai du Cedre (Baloubet du Rouet), voor. De Fransman kwam als laatste aan de start in deze barrage. 

Op plaats zes volgde Jessica Springsteen met sBs-hengst, Don Juan van de Donkhoeve (Bamako de Muze) voor Wilm Vermeir en zijn IQ van het Steentje (Toulon).

Uitslag