Karin Donckers: "Dit was de ideale test voor de WEG"

Karin Donckers reed zich in Aken naar een schitterende vijfde plaats met Fletcha van 't Verahof. Een plaats waarmee ze heel tevreden was: “Fletcha liep een goeie dressuur, in het springparcours stond de tijd erg kort en reed ik misschien iets te vlot zodat ik in de combinatie een fout kreeg op de steilsprong na de oxer. Hij sprong zo groot over de oxer dat ik te kort op de steil kwam en ik meer had moeten terugnemen. De cross ging super, ik heb bewust niet het laatste risico genomen, dat was absoluut niet nodig want dit was de ideale test voor de WEG, een wedstrijd van 7 minuten, niet te zwaar maar toch technisch genoeg zodat je optimaal moet concentreren. Die paar tijdsfouten neem je er dan ook graag bij.”


Lara de Liedekerke werd met Ducati van den Overdam achttiende en ook zij blikt met een goed gevoel terug op deze wedstrijd : “ Het was voor mij afwachten hoe Ducati het zou doen na zijn goeie prestatie in de zware cross van Badminton. En daarover ben ik super tevreden. Hij liep echt met veel zin en voelde goed aan. In de dressuur liep het niet maar dat was vooral mijn fout, we kunnen veel beter. In het springen hadden we één springfout, zodat ik eigenlijk na de dressuur en de cross ontgoocheld was. De cross maakte alles echter goed, ik ben niet tot het uiterste gegaan met het oog op de WEG, hij kan zeker nog sneller. Ducati is zo’n eerlijk paard dat er echt voor gaat. Je brengt hem voor de hindernis en hij weet gewoon dat hij moet springen.”


Voor heel wat paarden zoals Fletcha van ‘t Verahof en Ducati van den Overdam was Aken de laatste wedstrijd voor de World Equestrian Games in Normandië. Zij worden nog uitvoerig veterinair opgevolgd en volgen een aangepaste training tot de definitieve selectie bekend wordt gemaakt. Dit resultaat ziet er alvast veelbelovend uit.