Dieu Merci van T&L veulens schitteren op kampioenschap

Dieu Merci van T&L veulens schitteren op kampioenschap
Vorige zaterdag 12 juli vond de jaarlijkse gewestelijke merrieprijskamp en het Open Vlaams BWP-veulenkampioenschap plaats, georganiseerd door BWP-gewest Oudenaarde. Voor het tweede jaar op rij was BWP-gewest Oudenaarde te gast bij fokkerij “Van De Eedthoek” in Baaigem. Ondanks de minder goede weersomstandigheden kon BWP-gewest Oudenaarde een beroep doen op een groot aantal kwaliteitsvolle paarden en veulens.

Zoals gewoonlijk werd er in de voormiddag van start gegaan met de gewestelijke merrieprijskamp. De reeks van merries 10 jaar en ouder werd gewonnen door Dancing Girl vd Wafelhoeve (v. Obourg) van Peter De Ruyck uit Merelbeke. In de reeks 7 tot 9-jarige merries trok Heaven van't Ruytershof (v. Contact VD Heffinck) van eigenaar Noël Hebberecht aan het langste eind. Bij de zesjarige merries won Ivita Van De Eedthoek (v. Contact VD Heffinck) van eigenaar en gastheer Eddy Trossaert uit Baaigem. Je t'aime J.F. (v. Muscaris D'ariel) in eigendom van Hugo Bayens werd winnares van de reeks voor 4 -en 5-jarige merries. Heaven van't Ruytershof werd later gekroond tot dagkampioene bij de oudere merries.

Voor de titel van jeugdkampioene kwamen er opnieuw drie merries in aanmerking. Namelijk de winnares bij de 3-jarigen La Vie Van Het Veldhof (v. Cardento) van eigenaar Yves Lippens uit Nazareth. Marquise De Brandeghem (v. Kannan – eig.: Peter De Brabandere) won de reeks van de 2-jarigen. En de winnares van de jaarling merries werd Nouvelle D'or van't Misthof van Stijn en Mieke Willems-Hoet uit Nevele. Uiteindelijk werd de 3-jarige La Vie Van Het Veldhof uitgeroepen tot jeugdkampioene.

Iets meer dan 40 veulens namen in de namiddag deel aan het Open Vlaams BWP-veulenkampioenschap dat opgesplitst werd in een reeks hengst -en merrieveulens. De titel bij de hengstveulens ging naar Ortiz Van Heiste (v. Jamal VD Heffinck) van fokker / eigenaar Stal Van Heiste uit Nevele. Op plaats twee volgde een zoon van Dieu Merci van T&L namelijk Okey-Dokey VD Axelhoeve van Yves Lippens uit Nazareth. De derde plaats was voor Omaro Van De Meerse (v. Diamant De Semilly) gefokt door BVBA Horses Invest uit Merelbeke. Als vierde werd opnieuw een fokproduct van Yves Lippens uit Nazareth geklasseerd nl. OO7 VD Axelhoeve (v. Houston). De vijfde plaats ging naar Onassis van't Goedleven (v. Breemeersen Crescendo) voorgesteld door Dirk Standaert uit Kruishoutem.

Bij de merrieveulens werd het kampioenenlint overhandigd aan Opaline De Brandeghem. (v. Richebourg) gefokt bij Peter De Brabandere uit Merelbeke, die vorig jaar derde werd met een volle zus van deze Opaline. Op de tweede plaats kwam Onaki VD Dael (v. I'am Moerhoeve's Star – fokker/eigenaar: Frederik en Eric Dekens uit Kester) die trouwens een volle zus is van de winnaar bij de hengstveulens van vorig jaar. De derde plaats kwam op naam van Oilily VD Heffinck (v. Cooper VD Heffinck) gefokt door BVBA Van De Heffinck uit Evergem. Als vierde eindigde de Mr. Blue-dochter Oh Mamie Blue De Brandeghem. Zij werd eveneens geboren bij Peter De Brabandere uit Merelbeke. De vijfde plaats ging naar Oriana VD Heffinck, net als de winnaar bij de hengstveulens een product van Jamal VD Heffinck. Oriana VD Heffinck werd, zoals haar naam laat vermoeden, gefokt door BVBA Van De Heffinck uit Evergem. Zesde finalist bij de merrieveulens was Ocean Blue. Een tweede finaleveulen van Dieu Merci van T&L (foto boven) en gefokt door Kenny De Smedt uit Zomergem.

Ook dit jaar werd een rijk gevulde prijzenpot inclusief tal van naturaprijzen verdeeld onder alle deelnemers. Om die reden wil BWP-gewest Oudenaarde - naast fokkerij Van De Eedthoek, alle deelnemers en medewerkers - ook nogmaals alle sponsors bedanken voor hun aanwezigheid!