Eventingkoppel Lara de Liedekerke en Kai Steffen Meier winnen op het Belgisch kampioenschap

Eventingkoppel Lara de Liedekerke en Kai Steffen Meier winnen op het Belgisch kampioenschap
Op één van de prachtigste eventingwedstrijden in ons land werd afgelopen weekend het Belgisch kampioenschap voor 6- en 7-jarige eventingpaarden verreden.










Het dressuur en jumping onderdeel ging door in Waregem en voor de cross country trokken de bezoekers en deelnemers op zondag naar het domein van Baron Casier in Nokeren bij Kruishoutem. Meer dan 10.000 bezoekers waren aanwezig op de 20ste editie van eventing L'Equino.

Zij zagen er het eventingkoppel Lara de Liedekerke en haar echtgenoot Kai Steffen Meier elk een kampioenschap winnen.

De Duitser Kai Steffen won bij de 7-jarigen het Belgisch kampioenschap met Cascaria V met een totaal van 54,60 strafpunten.
De zilveren medaille was voor zijn Belgische echtgenote Lara de Liederke. Zij kreeg 56,60 strafpunten met Jive About Wonderland. Voor Bart Van Der Beken en Jumper van de Meyhoeve was er een derde plaats (80,90).

Lara de Liedekerke won dan weer het BK voor 6-jarigen met Ducati D'Arville met een score van 49,40. Steve Van Winkel werd vice-kampioen met My Morris (55,20). De Liedekerke mocht ook de bronzen medaille in ontvangst nemen na haar derde plaats (57,30) met Ginger.