Joris Vanspringel: "Ik ben super tevreden over mijn prestatie en trots op mijn paard"

Joris Vanspringel: "Ik ben super tevreden over mijn prestatie en trots op mijn paard"
De eerste van drie equestrian disciplines zit erop tijdens de Olympische Spelen. Gisteren werden de individuele en teammedailles uitgereikt bij de eventing.










Joris Vanspringel mikte bij zijn vierde Olympische Spelen op een finale plaats en die heeft hij met zijn trouwe Lully des Aulnes ook behaald. Hij kwalificeerde zich als vijfentwintigste voor de individuele finale en eindigde uiteindelijk op een mooie 24ste plaats met een score van 87.9.

Voor Joris Vanspringel is dit zijn beste resultaat ooit op Olympische Spelen.

Joris : “Ik ben super tevreden over mijn prestatie en heel trots op Lully. Lully is een zeer getalenteerd cross paard en dat heeft hij gisteren en vandaag nog maar eens bewezen. We speelden jammer genoeg wat punten kwijt in de dressuur maar de cross heb ik in overleg met de coach heel verstandig gereden. De cross was zwaar en zeer technisch, ik ben gegaan voor een foutloze cross (met twee alternatieve routes) met tijdsfouten. Achteraf bleek dat de beste keuze want heel wat grote namen zijn in de fout gegaan. De springproef was fair gebouwd, de eerste omloop stond 1 m 25 in een krappe tijd, de tweede omloop was korter en stond 1 m 30 hoog. In de eerste omloop reed ik te traag en kreeg ik één springfout en vier tijdsfouten, in de tweede omloop had ik één springfout op de laatste hindernis. Lully is zeventien maar is nog topfit, dit is zeker niet het einde van zijn carrière. Op 12 augustus vliegen we naar huis. Dit seizoen staat alleen nog de wedstrijd in Waregem op het programma, daarna is het cross seizoen voorbij.”