Emilie Conter schittert op het podium in CSI2* Grand Prix van Opglabbeek

Emilie Conter schittert op het podium in CSI2* Grand Prix van Opglabbeek

In Opglabbeek werd een internationaal weekend zonet afgesloten met de Grand Prix van de CSI2* competitie. Dertien combinaties konden zich voor de barrage plaatsen. Een barrage met 13 moest dus over de winnaar bepalen. Lorenzo de Luca bleek de snelste. Hij reed Calinka de Boyer (v. L'Arc de Triomphe x Pegase Gerbaux) foutloos rond in 38,90 seconden. 

Abbie Sweetnam en Brown Star Z (v. Big Star Jr K Z x Numero Uno) volgden op de tweede plaats; Zij slaagden er eveneens in om een foutloze ronde achter hun naam te noteren en stopten de chrono na 38,90 seconden. Emilie Conter en Legolas Ter Wilgen (v. Emmerton x Chin Chin) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 40,18 seconden. 

Andrzej Oplatek (Stalando 2) en Axel Vandoorne (Chagalle Z) vervolledigden de top vijf. 

Pieter Clemens (Icarus) kon zich ook in de top tien klasseren. 

5-jarigen

Bij de 5-jarige paarden reed Paulien Schepers naar de overwinning. Zij rekende op Prince Charming van het Wilgenhof (v. Mylord van't Vlasmeer x Ed King Hill) om in 38,34 seconden foutloos ronde te springen; De Colombiaan Santiago Siaz Ortega en L'Intouchable volgden op de tweede plaats. Zij konden eveneens een foutloze ronde achter hun naam noteren en finishten in 38,51 seconden. Axelle Druyts en Quorra van't Spieveld Stb (v. Vigo d'Arsouilles x Toulon) vervolledigden de top drue ba een foutloze ronde in 41,75 seconden. 

Astrid Rooms (Quite Easy van't Paradijs) en Tom Schellekens (L-Dora van de Zietfort) vervolledigden de top vijf. 

Klik hier voor alle resultaten