Ellen de Swert en Cantchelaro niet te kloppen tijdens Summerknights jumping

Ellen de Swert en Cantchelaro niet te kloppen tijdens Summerknights jumping

Het voorbije weekend vond de Summerknights jumping bij Stoeterij Mivaro plaats. Een jumping met een gevuld programma, waarbij er zowel plaats was voor kwalitatieve jumping, als voldoende amusement. Tijdens het hoofdnummer van het weekend, de 1.25m, ging de overwinning naar Ellen De Swert in het zadel van de 14-jairge hengst, Cantchelaro (Chagall van de Burggrave). 

Net geen 20 honderdsten na De Swert stopte Danny Van Es met Chico of the lowlands Z (Cornet Obelensky) de chrono op 34.53, goed voor een tweede plaats. Yana Jansegers plaatste zich met Orlande Van De Afspanning, ook al goed voor winst in de grote prijs van Halkin Stables, op een derde plaats.

Net buiten de top drie eindigde Kristof Moureau op Bariton Z (Berlin) als vierde, voor nogmaals Danny Van Es, ditmaal op de rug van Cobelensky Z (Cornet Obelensky Z).

Uitslag 1.25m

Ellen De Swert ook al sterk in 1.20m proef op vrijdag

Tijdens de 1.20m proef op vrijdag ging Ellen De Swert in het zadel van Cantchelaro ook al aan de haal met de overwinning. Danny Van Es en Yana Jansegers wisselden hier van plaats, met Jansegers en Djena Tops (Diamant de Semilly) op twee, gevolgd door Van Es en Grain d Or VP Wisbecq (Balthazar VP Wisbecq) op drie.

Joris Kuppens behaalde de vierde plaats op Carsino Wi Ro Z (Carico), voor Amber Verheyen met Linotte Vd Vogelzang (Cassanova).

Uitslag 1.20 vrijdag

Danny Van Es op één in 1.20m proef op zaterdag

Een dag later was het wel volledig prijs voor Van Es. In het zadel van Cobelensky Z, waarmee hij later vijfde zou worden in de 1.25m, mocht hij het goud mee naar huis nemen. Eyleen Smets won met Gominka L (Numero Uno) het zilver. Brons was er voor Bunoit Moeskops op de rug van Oakingham Francessca (Action-Breaker), die in Parijs nog goud won met eigenaresse Anouch Danneels in de 1.15m proef.

Net buiten het podium klasseerde Sven Vander Meerssche zich met Luz De La Luna (For Passion D ive Z) op vier, gevolgd door Mieke Ceuterick en Indira Jade de Dwerse Hagen (Va-vite) op vijf.

Uitslag 1.20m zaterdag


Uitslagen van de alle proeven tijdens de HGVBB Summerknights competitie kan u hier terugvinden!