Elke Appeltans nipt tweede in de 1* Grote Prijs van Opglabbeek

Elke Appeltans nipt tweede in de 1* Grote Prijs van Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek werd de laatste proef van de dag intussen verreden. Dat werd de 1* Grote Prijs over een hoogte van 1m35. Doorstoten naar de barrage bleek een aartsmoeilijke opdracht, want slechts drie combinaties slaagden daarin. Vooral de toegestane tijd bleek een probleem in de basisomloop. De drie barrage-kandidaten konden wel dubbel foutloos blijven en uiteindelijk ging de winst naar Nicola Pohl. Elke Appeltans hield de Belgische eer hoog met een knappe tweede plaats. 

Nicola Pohl reed Catz de Sulpice (v. Tresor de Virton) naar de overwinning in een tijd van 34,13 seconden. Dat bleek nipt genoeg voor de overwinning, maar Elke Appeltans zat hen wel op de hielen. Met Enya Ems van de Padenborre (v. Etoile M), het paard waarmee ze al twee rubrieken won, vloog ze door de barrage in een tijd van 34,79 seconden. Ze kwam net iets tekort voor de winst en moest na al twee overwinningen nu genoegen nemen met de tweede plaats. 

Danielle Lambert nam met Cissro Van Birthe Z (v. Cicero Van Paemel) de derde plaats voor haar rekening. Jessica D'Errico (Nice As Twice V Berkenbroeck Z) klasseerde zich op de vierde plaats na een strafpuntje voor tijd in het basisparcours. Frederic Vernaet (Petronella van de Barlebuis) en Jeroen Appelen (Provence van het Klaverveld) klasseerden zich ook nog. 


CSI1* - 1m20 

De 1m20-rubriek werd gewonnen door Nederland. Jort Knobben won met Lord Blue (v. VDL Zirocco Blue) in 29,34 seconden. Voor Mona Vergnanini en Calista Z (v. Chinquin) was er een derde plaats. Ook Louise Castro (Etreinte), Eva Jennen (Valuas vd Horst Z), Chaouki Rijnders (Balou's Paul Ps), Giel Vangeebergen (Parcival) en Josephine Lepage (Lady Z) konden zich nog klasseren. 


CSI1* - 1m15 

Maria Elisa Conceicao Gonzaga won de 1m15-proef met Sindiva Joter in een tijd van 63,79 seconden. Floor Janssen sprong met Ici d'Or van de Klothoef (v. Toulon) naar de vierde plaats. Met Happy (v. Tangelo van de Zuuthoeve behaalde ze ook nog een twaalfde plaats. Verder konden ook Giel Vangeebergen (Gazelle) en Juliette Herpoel (Carrera Kdw Z). 


Klik hier voor alle uitslagen.