Amber Van Den Steen wint het Belgisch Kampioenschap voor Young Riders in Lier

Amber Van Den Steen wint het Belgisch Kampioenschap voor Young Riders in Lier

Intussen kennen we ook de kersverse Belgische kampioene bij de Young Riders en dat is Amber Van Den Steen geworden. Ze won alle drie haar proeven en werd zo automatisch de verdiende winnares. 

In de afsluitende Freestyle behaalden Amber en haar paard Fame (v. Ampere) een verpletterende score van 77,795%. Zo wonnen ze de derde en laatste proef van dit kampioenschap. De tweede plaats ging naar de kersverse Belgisch Kampioene bij de Juniors, Jette De Jong. Zij kreeg met Heavenly Charming (v. Charmeur) een score van 74,025%. De derde plaats ging naar Karoline Sofie Vestergaard en Junior Hit (v. Sandro Hit). 

De top drie van deze proef werd meteen ook het hele podium van het BK. Het eindklassement zag er dus zo uit: 

GOUD: Amber Van Den Steen - Fame (226,148) 

ZILVER: Jette De Jong - Heavenly Charming (216,496) 

BRONS: Karoline Sofie Vestergaard - Junior Hit  (215,232) 


BK Kleine Tour - Troosting 

De troosting van het BK - Kleine Tour werd gewonnen door Isabel Cool. Samen met Glorious Coolhorse (v. Krack C) behaalde ze de hoogste score van 70,392%. Jorinde Verwimp nam met Ampere's Diamond v/h Klaverhof (v. Ampere) de tweede plaats voor haar rekening met 69,461%. De top drie werd vervolledigd door Jennifer Reimer en Zapzarap (v. Zonik). 


Platina Cup MT Finale - Laurens Vanderbeeken wint zowel de Intermediate A/B Freestyle als het klassement

De Finale van de Platina Cup is inmiddels ook verreden. De winst ging naar Laurens Vanderbeeken en Gamin van het Waterhof (v. Krack C). Zij wonnen met een score van 72,500%. Priscilla De Jong zagen we weer terug op de tweede plaats met Vork's Jackson na een score van 72,395%. De top drie werd vervolledigd door Cathy Van Leeuw en Donnerfunke (v. dancier). 

Nu ook alle onderdelen van de Platina Cup zijn verreden, komen we tot volgend eindklassement: 

GOUD: Laurens Vanderbeeken - Gamin van het Waterhof (211,765) 

ZILVER: Priscilla De Jong - Vork's Jackson (210,777)

BRONS: Cathy Van Leeuw - Donnerfunke (209,577) 

Klik hier voor alle uitslagen.