Duitsland wint Nations Cup voor Young Riders in Wierden

Duitsland wint Nations Cup voor Young Riders in Wierden

De Nederlandse Young Riders-ploeg haalde net zilver in de Nations Cup in Wierden. 


QUICK RESULT

1. Duitsland - 6 pt

2. Nederland - 7pt

3. Denemarken - 29pt

YR Big Tour

In deze klasse was de winst voor Nederland. Tom Schellekens bleef met Fiarabo (v. Diarado) de concurrentie te snel af. Ze zetten een foutloze ronde neer in 73.70 en dat was uiteindelijk goed voor de overwinning. Emilia Löser en Lesodero (v. Lordanos) volgen voor Duitsland in 75.16, eveneens foutloos. Ook de rest van de top vijf gaat naar Nederland. 
Iris Michels en Bugano de L'abbay (v. Ugano Sitte) worden derde, Thieu Huijbrechts en Quit vh Maarlo Z (v. Quidam de Revel) volgen op plek vier en Jeffrey Schmitz sluit met Cornet S Star Z (v. Cornet Obolenky) de top vijf dus af. 

Ook Maria Sandelle en Forever (v. Verdi TN) springen naar een knappe achtste plaats. 

Resultaten


Young Riders Nations League

Het Duitse team onder leiding van Peter Teeuwen was de sterkhouder in Wierden. Het bestond uit Sönke Fallenberg met Chakira TF (v. Congress 4), Hannes Ahlmann met Nerrado (v. Nekton), Matthis Westendarp met Stalido (v. Stakkato) en Max Haunhorst met Chaccara (v. Chacco Blue). 

Nederland volgde dus nipt met maar zeven strafpunten. Mel Thijssen met Cartolana 2 (v. Catapult 7), Hessel Hoekstra en Icoon VDL (v. Bubalu VDL), Mans Thijssen en Hello (v. Alano) en Rowen van de Mheen met Q Verdi sprongen onder leiding van Luc Steeghs naar de tweede plek. 

De derde plaats was voor Denemarken met 29 punten. 

De parcoursbouwer van dienst had eerder deze week laten vallen dat hij een uitdaging wou voor de ruiters, en dat is gelukt. 
Van alle combinaties bleven er uiteindelijk maar drie foutloos over de twee omlopen. 

Mel Thijssen en haar Cartolana 2 deden dit voor Nederland in 144.97, Mathis-Westendarp en zijn Stalido in 149.03 voor Duitsland en tot slotte voor Zweden was dat Philip Svitzer met Alida Nike (v. Ustinov) in 149.09. Deze drie combinaties zijn dus gedeeld eerste.

Mans Thijssen kreeg dan weer 1 strafpunt per ronde en klokte af op 156.32, goed voor de vierde plek. 

Op de gedeelde zesde plaats vinden we ook nog Rowen van de Mheen met Q Verdi. Zij kregen vier strafpunten in de eerse ronde maar bleven foutloos in de tweede ronde en zetten een tijd van 150.65 op het bord. 


Resultaten

Foto: Claus Close Up voor Equnews