Pieter Devos knap zesde in CSI5* GP LGCT St Tropez

Pieter Devos knap zesde in CSI5* GP LGCT St Tropez

Pieter Devos werd net knap zesde in de CSI5* GP in St Tropez. Deze telt niet alleen voor de Longines Ranking, maar ook voor de Longines Global Champions Tour Ranking. Hij deed er dus een goede zaak!


QUICK RESULT

1. Peder Fredricson - Catch me Not S

2. Henrik von Eckermann - King Edward

3. Simon Delestre - Hermes Ryan

4. Harrie Smolders - Monaco

4. Nicolas Delmotte - Urvoso du Roch

In een spannende barrage was het uiteindelijk de Zweed Peder Fredricson die met Catch me Not S (v. Cardanto 933) aan het korste eind trok. Hun foutloze tijd van 34.98 deed niemand hen na. Op de tweede plaats volgt landgenoot Henrick Von Eckermann met King Edward (v. Edward 28) in 35.91. Zij waren ook de enige twee foutloze combinaties in de barrage. 


Simon Delestre sluit voor Frankrijk het podium af met Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray). Met 35.74 zetten zij een strakke tijd op het bord, maar ze tikten een balk af en kregen zo vier strafpunten tegen. 

Dat de barrage uiterst spannend was, bewezen Harrie Smolders voor Nederland en Nicolas Delmotte voor Frankrijk. Met Smolders op Monaco (v. Cassini II) en Delmotte op Urvoso du Roch (v. Nervos) zetten beide heren 35.83 op het bord èn ze tikten beiden 1 balk af. Ex aequo vierdes dus! 

Pieter Devos en Claire Z (v. Clearway) eindigden uiteindelijk zesde, met een tijd van 36.89 en 4 strafpunten. 

Op de zevende plaats vinden we Christian Ahlmann met Mandato van de Neerheide (v. Emerald), op acht Olivier Perreau met GI Events Venizia d'Aiguilly (v. Diamant de Semilly) en op negen Edward Levy met Rebeca LS (v. Rebozo de La Silla). 

De top tien wordt afgesloten door Ben Maher met Ginger-Blue (v. Plot Blue).

Ook Nicolas Phillipaerts en Katanga van het Dingeshof (v. Cardento 933) vallen in de prijzen met hun elfde plaats. 


Resultaten