Duitsland aan de haal met Eventing Nations Cup Waregem, België finisht vijfde

Duitsland aan de haal met Eventing Nations Cup Waregem, België finisht vijfde

Het Duitse team heeft de leiding ook na de derde dag op de CCIO4*-NC-S in handen weten te houden in Waregem. Ook Zweden hield de tweede plaats aan, België klom op de valreep nog naar de vijfde plaats. 

Team

De Duitsers winnen met 106,5 strafpunten. Het team van Ingrid Klimke, Andreas Dibowski, Andreas Ostholt en Frank Ostholt begon al met de leiderspositie in de dressuurproef, na de springproef bleven ze ook aan de leiding. De cross country van vandaag bracht hun winnende totaal van 106,5 strafpunten naar de eerste plaats. Zweden volgt op de tweede plaats met 131 strafpunten. Therese Viklund was hier de beste vertegenwoordigster en finishte als achtste in de individuele ranking. De derde plaats ging naar de Fransen met 133,2 strafpunten. 

België ging van start met de zesde plaats na de dressuurproef, na de cross country van vandaag klommen Karin Donckers, Constantin Van Rijckevorsel, Tom Van Den Broeck en Julien Despontin naar de vijfde plaats. 

Individueel

Ingrid Klimke won in de individuele ranking met SAP Asha P met 23,7 strafpunten. Het duo had van begin tot einde de leiding in handen. Fransman Karim Florent Laghouag volgde met Triton Fontaine als tweede met 29 strafpunten, Mollie Summerland en Charly van ter Heiden werden derde voor de Britten. 

Beste Belg was Karin Donckers met Leipheimer van 't Verahof; zij werden 25ste. 

Klik hier voor alle resultaten.