Vijfde plaats voor Alexander Housen en Uricas vd Kattevennen in World Championship voor 7-jarige paarden

Vijfde plaats voor Alexander Housen en Uricas vd Kattevennen in World Championship voor 7-jarige paarden

In Lanaken werd zonet de laatste finale van de dag gereden. Het ging om een finale, voorbehouden aan de 7-jarige paarden. Er werd over een hoogte van 1m45 gesprongen. Van de 40 startende combinaties slaagden er acht in om een foutloze eerste ronde af te leggen. Een barrage met acht ruiters moest dus bepaken wie met de overwinning aan de haal zou gaan. Onder hen ook onze landgenoot Alexander Housen, hij moest als zesde van start met Uricas vd Kattevennen (v. Uriko).

Marc Bettinger was de eerste ruiter die mocht aantreden in de barrage. Hij rekende op de Toulon merrie Trinity d'I om in 44,36 seconden naar de eindmeet te rijden. Helaas tikte de Duitse combinatie hierbij drie balken uit de lepels. Hij wist op dat moment dus dat hij een podiumplek zeer waarschijnlijk kon vergeten. Nico Lupino was de tweede ruiter die aantrad. Ook hij kon met Lylord Carthender Dei Folletti (v. Mylord Cathago) de nul niet behouden. Ze kregen acht strafpunten achter hun naam en finishten in 39,84 seconden. 

De eerste ruiter die een nulronde kon noteren was Mathijs van Asten. Hij kwam met Hotspot v. Hors la Loi II), een KWPN hengst, niet in de buurt van het hout en finishte in 40,71 seconden. Hiermee wist hij de druk op zijn concurrenten stevig op te voeren. Enkel een nulronde zou hen zeker stellen van een podiumplek. Van Asten zou uiteindelijk op de vierde plaats eindigen. Ook de winnaar van de rubriek voor 6-jarige paarden, Katrin Eckermann, kon de nul niet behouden. Ze tikte met Daddy's Destiny (v. Comme il Faut) twee balken uit de lepels en finishte in 38,46 seconden. Dit zou haar uiteindelijk nog een zesde plaats opleveren. 

Daarna was het aan de Braziliaanse Victor Mariano Luminatti. Met een snelle ronde in het zadel van Cipollini Second Life Z nam hij de leiderspositie van van Asten over. De Braziliaanse combinatie sprong een foutloze omloop in 38,70 seconden. 

Daarna was het aan de enige Belg in de rubriek: Alexander Housen. Het Belgische publiek was duidelijk gebrand op een thuisoverwinning en zette zich dus als een blok achter de jonge Limburgse ruiter. Housen slaagde er met Uricas vd Kattevennen (v. Uriko) weliswaar in om de tijd van de Braziliaan scherper te stellen, maar helaas tikte zijn hengst de laatste balk uit de lepels. Dit leverde hem uiteindelijk toch nog een knappe vijfde plaats op.  

De winst ging uiteindelijk naar de Ier Seamus Hughes-Kennedy. Hij reed Cuffesgrange Cavadora (v. Z Wellie 72) naar de finish in 38,58 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Luminatti moest daardoor genoegen nemen met de tweede plaats. 

Marco Kutscher eindigde op de derde plaats met Policeman (v. Perigueux). Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 39,63 seconden. 

Klik hier voor de resultaten