Numa Verberne maakt stap naar professionele dressuur carrière

Numa Verberne maakt stap naar professionele dressuur carrière

Numa Verberne, die meerdere keren voor het Belgische team als junior heeft gereden en dubbel Belgische Junior Kampioen is, heeft besloten een professionele baan als dressuur ruiter te beginnen en zal in de stallen van Henri Ruoste and Senta Kirchhoff's yard Gut Bertingloh in Menden, Duitsland, op 1 July 2017 beginnen.


De 19 jarige Verberne heeft met zijn jonge jaren al 5 keer België vertegenwoordigd aan de Europees Kampioenschappen voor pony's en junioren. Hij vertegenwoordigde België voor de eerste keer in Arezzo, Italië in 2013 gedurende het Europees pony Kampioenschap en had Dollarboy S-G onder het zadel. Met de hengst Riverdance (by Wolkentanz I x Hill Hawk xx) maakte Numa in 2012, 2014, 2015 en 2016 deel uit van het Belgische team voor de Europees Junior ruiter Kampioenschappen. De ruiter werd door Sophie Baetens-Van Lent getraind en werd ook de Belgische Junioren Kampoien in 2014 en 2015.


Numa kreeg zijn diploma uit het secondaire onderwijs en ging naar de Katholieke Universiteit van Leuven in Brussel om International Business Management en Wetenschap te studeren. Echter, na een jaar studie, realiseerde Numa dat zijn passie lag bij de paarden en dan met name bij de dressuur.


"Na een jaar ik heb gerealiseerd dat mijn sportieve baan meer belangrijk was voor mij dan studies," vertelt Verberne. "Daarom heb ik besloten om mij te gaan focussen op de paardensport”.


Verberne zal zich verplaatsen naar Henri Ruoste's Gut Bertingloh op de 1 July 2017 waar hij een lang leerproces zal ondergaan om een goede professioneel dressuur ruiter te worden. Hier zal hij dan ook leren hoe hij de jonge paarden zal moet trainen om van novice tot paarden van het hoogste niveau worden getraind. De jonge talentvolle ruiter zal dus flink aan de bak moeten om een sterke fundering te kunnen bouwen voor de rest van zijn professioneel leven in dressuur sport.


Om Numa alvast een eindje op weg te helpen zal hij bij Ruoste de elfjarige Equestricons Bolita (v. Uptown) onder het zadel krijgen. In het begin zal hij met name de jonge paarden rijden en hen uitbrengen op wedstrijden. Zo hoopt hij zijn toekomst te kunnen gaan opbouwen.