Nederlandse dressuuramazone tijdelijk uit Olympisch Kader gezet

Nederlandse dressuuramazone tijdelijk uit Olympisch Kader gezet



De Nederlandse dressuuramazone Madeleine Witte-Vrees heeft wegens uitlatingen een sanctie opgelegd gekregen van het KNHS. Zij is per direct uit het Olympisch Kader gezet voor de rest van het jaar. Madeleine zou zich niet hebben gehouden aan de deelnemingsovereenkomst van het KNHS. Persvoorlichter Charlotte Gunnink van het KNHS vermeldt: "De sanctie geldt tot 1 januari 2017".

In deze deelnemingsovereenkomst van het KNHS staat onder andere dat kaderleden zich moeten houden aan de gedragscode en zich dienen op te stellen als ambassadeur van de KNHS.

"Als onbehoorlijk gedrag naar buiten toe geldt elk optreden van de deelnemer in woord, geschrift of daad, waardoor de belangen van de KNHS en / of haar sponsors en / of collega kaderleden worden geschaad, dan wel aan de sport in het algemeen afbreuk wordt gedaan".

Het gaat in dit geval om de uitlatingen die de amazone deed naar aanleiding van het optreden van Adelinde Cornelissen tijdens de Olympische Spelen van Rio. "Ik ben toen gebeld door een journalist en heb antwoord gegeven op zijn vragen. Dat had ik niet moeten doen en daar heb ik ook spijt van", vertelt Madeleine.

Haar echtgenoot Nico Witte had een gele kaart wat meer op zijn plaats gevonden, dan direct een rode kaart te trekken.