Britt Marien domineert niveau 3 in de VOR klassementen

Britt Marien domineert niveau 3 in de VOR klassementen
Het VOR kampioenschap dressuur zit er ook weer op. Hippisch Centrum Massenhoven ontving dit weekend de Antwerpse dressuurruiters voor een dressuurwedstrijd met een grote diversiteit aan rubrieken.

De winst op het hoogste niveau ging naar Britt Marien en Don Rufo. In niveau 3 reden zij naar een percentage van 64.82%. De tweede plaats was voor Amber Guns. Met Brando onder het zadel reed zij naar 64.324%. Voor Sofie Geentjens en Essential T was er nog een derde plaats.

Britt Marien wist haar goede vorm door te trekken naar de kür op muziek. Met een score van 67.191% moest zij met haar Don Rufo enkel Sofie Geentjens voorlaten. Zij reed Essential T naar 68.373% en was zo verzekerd van de overwinning. Liesl Van Evelghem en Faustland waren goed voor de derde plaats.

Bij de pony's, niveau 2, was het Jolien Van den Broeck die de jury wist te overtuigen. Zij reed haar Jules naar een score van 66.869%. Ze werd gevolgd door Amélie Van der Steichel en Dollarboy S-g. Hun proef werd beloond met 64.747% Grace Devroe wist met Beau naar de derde plaats te rijden.

Klik hier voor meer resultaten.

Na deze wedstrijd kon het eindklassement van het kampioenschap opgemaakt worden.

Opnieuw zagen we Britt Marien vanboven aan de ranking pronken. Met Don Rufo reed zij een totaalscore van 200.041 punten bij elkaar in niveau 3. Ze bleef zo Sofie Geentjens voor, die haar op de voet volgt met Essential T na een totaal van 198.965 punten. Voor Liesl Van Evelghem was er nog een derde plaats in het klassement met Faustland.

De winst in niveau 2 was dan weer weggelegd voor Lore Vervloesem. Met Equattro Van het Bloemenhof verzamelde zij 206.079 punten. De zilveren medaille ging naar Nathalie Depestel en Dilemma Van het Bloemenhof. Hun totaalscore was 202.601 punten. Sarah Verlinden en Elle Galliani van de Pompoenhoeve reden naar de derde plaats.

Het volledige klassement vindt u hier terug.