Belgische amazones op één en twee in Nieuw en St Joosland

Belgische amazones op één en twee in Nieuw en St Joosland
De derde dag van CDI Zeeland is ondertussen al aangebroken. Deze ochtend werd er gestart met twee proeven voor de jeugd en ook de Prix St Georges van de driester wedstrijd. In deze laatste proef wisten twee Belgische amazones zeer sterk te presteren.

Het was Sophie Van Lent-Baetens die de proef op haar naam schreef met de bruine hengst Captain Jack (v. Rubiquil). Onze landgenote behaalde een score van exact 69.000%. Isabel Cool werd tweede met haar Coolhorses Cheatodon (v. Vic). Voor hun proef gaf de jury een totaal van 68.974%. De Nederlandse Jessica Nijpjes werd derde met Balorig Z (v. Balougran Z). Deze amazone kreeg een score van 68.737%.

De top vijf werd vervolledigd door de Russische Daria Suchshinskaya met U.Jinola (v. Lord Sinclair) en de Finse Emma Kanerva met Sini Soul (v. Rousseau). Zij kregen respectievelijk 67.974% en 67.947%.

Verder eindigden ook Jitske Bosschaerts (Whitney) en Laurens Vanderbeeken (Happy Pia van de Bergenhoeve) in de top tien. Jitske Bosschaerts werd zevende met een score van 67.447% en Laurens Vanderbeeken werd negende met in totaal 66.974%.

Klik hier voor de resultaten.