België vijfde in teamresultaten Paralympische Spelen

België vijfde in teamresultaten Paralympische Spelen
Vandaag kwamen Eveline van Looveren en Barbara Minneci in piste voor hun tweede proef, de individual test.

Eveline Van Looveren werd met Exelent in Grade Ia zeventiende. Ingrid Daeleman, de coach van Eveline was bijzonder tevreden: “Eveline heeft echt een super proef gereden, perfect vierkant gestaan bij het groeten en afgroeten, correcte voltes, mooie aanleuning. Kortom technisch was er niks op te merken. Ik denk dat het haar beste proef is die ik al gezien hebt. Ze kreeg 67,565 % en dat had best wat hoger gemogen. We zijn natuurlijk op de Olympische Spelen en hier zijn gewoon de besten aan de start. Het verschil in punten wordt vooral gemaakt door de kwaliteit van de paarden en niet van het rijden.”

Goud en zilver gingen in Grade Ia naar Groot-Brittannië met Sophie Christiansen en Anne Dunham, brons was er voor de Braziliaan Sergio Oliva.

Barbara MInneci klassseerde zich met Barilla twaalfde in Grade II met 66,174%. Barbara: “Vandaag was het echt goed. Ik had een heel super gevoel. Het was iets minder warm en ik kon met een paard de ring in dat frisser was dan in de eerste proef. Ik heb geen fouten gereden, ik had wel iets minder punten maar ik vond het zelf beter dan in de eerste proef. Nadien kreeg ik ook heel wat positieve commentaar. Ik ben echt wel blij over mijn OS in zijn totaliteit en ik ben heel fier op mijn paard.”

Het goud in Grade II was voor de Britse Natasha Baker, zilver en brons gingen naar Nederland met Demi Vermeulen en Rixt Van Der Horst.

Ciska Vermeulen, die gisteren in Grade IV zesde werd met Rohmeo zal niet deelnemen aan de Freestyle. Haar paard Rohmeo kwetste zich op de terugweg van de training en met het oog op de toekomst worden er geen risico’s genomen en werd in overleg met de dierenarts besloten morgen niet te starten. Natuurlijk zijn Ciska en haar entourage erg ontgoocheld, maar de gezondheid van het paard gaat boven alles.

Groot-Brittannië wint teamgoud


Het goud ging naar het team van Groot-Brittanië die met een totaal van 453.306% onverslaanbaar bleek te zijn. Dit mede dankzij de hoge scores van Sophie Christiansen, Sophie Wells en Anne Durham. Ook Duitsland scoort goed op de Paralympische spelen en zij mogen dan ook de zilveren medaille in ontvangst gaan nemen met een totaal van 433.321%.

Dankzij de bronzen medaille van Frank Hosmar stond Nederland gisteren al op de derde plaats in het teamresultaat. Maar vandaag kwamen daar de prestaties bij van Demi Vermeulen die een zilveren medaille binnen wist te halen en Rixt van der Horst die ook nog eens een bronzen medaille wist binnen te halen. Met deze resultaten is Nederland nu in het bezit van de bronzen plak. Het Nederlandse team behaalde een percentage van 430.353.

Het Deense team eindigt op de vierde plaats (428.229%) en bleken uiteindelijk dus toch niet gevaarlijk te zijn voor het Nederlandse team. Voor het Belgische team is er uiteindelijk een vijfde plaats in deze teamresultaten met een totaalscore van 422.834.