Meredith Michaels Beerbaum: "Ik was wel verrast met mijn selectie"

Meredith Michaels Beerbaum: "Ik was wel verrast met mijn selectie"
Begin juni blesseerde de Duitse amazone Meredith Michaels Beerbaum zich. We zijn nu ongeveer twee maanden later en na een zeer snelle revalidatie is ze geselecteerd om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap dat vandaag start in Aken. Tijd voor een kort gesprek met deze topamazone.

Had je verwacht dat je geselecteerd zou worden om je land te vertegenwoordigen of was het, na je blessure, eerder een verrassing?
In mei vond er ook een CSI5* evenement plaats in Aken en daar ging alles goed. Daar hebben mijn paard en ik zeker aangetoond dat we 'fit to compete' waren. Enkele weken later ben ik dan van mijn paard gevallen en heb ik een blessure opgelopen. Ik wist om dat moment niet wat er gebeurd was of wat de toekomst zou brengen. Maar alles is vrij snel in orde gekomen en het werd al snel duidelijk dat ik zeker terug zou kunnen meerijden op het hoogste niveau. Dit dank ik onder andere aan de hulp van een speciaal beschermend harnas. Dus ja, eigenlijk was ik wel verrast dat ik geselecteerd werd, maar de anderen blijkbaar niet (lacht).

Je ben nu terug aan het rijden maar denk je dat de timing van het EK niet slecht uitkomt voor je (vlak na je blessure)?
Nu is het perfecte moment. Nadat ik een tijdje uit ben geweest, ben ik terug kleinere competities beginnen te rijden. Daarna heb ik me voorbereid in Falsterbo, Mannheim en Hickstead. Elke wedstrijd ging beter en beter. Het lijkt erop dat het geluk weer een beetje aan mijn kant begint te staan.

Hoe schat je de kansen van de Duitse équipe op het EK in?
Het spreekt voor zich dat we een geweldig team hebben, je moet maar naar de andere drie ruiters kijken om dat te beseffen. Ze hebben allemaal een prachtig en indrukwekkend palmares. Ik hoop dat we de wereld zullen kunnen verbazen. Aangezien het EK in Aken plaatsvindt, zullen we voor het thuispubliek extra ons best den. We denken ook wel dat de concurrentie hard zal zijn, aangezien andere landen ook erg goede teams hebben, dus we zullen ons uiterste best moeten doen. Ik denk dat Frankrijk en Nederland zeker en vast landen zijn die we niet zomaar uit het oog mogen verliezen.

En wat verwacht je van de individuele competitie?
Ik hoop zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen. Fibonacci is een geweldig paard en op dit moment in goede vorm. In Aken is alles mogelijk en deze piste is een van mijn favoriete 'playgrounds'.

Het publiek in Aken is enorm grote fan van je, brengt dat extra stress/druk met zich mee?
Natuurlijk. Het is altijd moeilijker om voor je thuispubliek te rijden, laat staan tijdens het Europees Kampioenschap.