FEI-voorzitter Ingmar de Vos beschermheer van "DVB Foundation"

FEI-voorzitter Ingmar de Vos beschermheer van "DVB Foundation"
Geweldig nieuws voor het DVB Foundation! Ingmar de Vos, de huidige president van de FEI, is vanaf heden beschermheer van de DVB Foundation. Onze landgenoot was van 1990 tot 2010 chef de mission tijdens de Wereldruiterspelen en diverse Olympische Spelen. In mei 2011 kwam hij voor de FEI in dienst als secretaris-generaal. Sinds december 2014 bekleed hij de positie van FEI president.

Ingmar de Vos zegt zelf over zijn rol als beschermheer van de DVB Foundation:
‘Ik vind het een eer om voor de duur van mijn voorzittersmandaat, uw initiatieven voor onze minder validen te ondersteunen als “Beschermheer van de DVB Foundation”’.

Dressuurstal Van Baalen en DVB Foundation zijn zeer verheugd over deze geweldige steun!

Wat is het DVB Foundation?

Het doel van DVB Foundation is ondersteunen van het paardrijden voor gehandicapten. Met fondsen, sponsoring en donaties is de Foundation in staat om de van paarden genietende gehandicapten te steunen. Zij hebben het paard hard nodig voor hun fysieke en mentale welzijn en vertrouwen. Op een paard is iedereen even bevrijd van rolstoel of krukken. Een paard oordeelt niet en heeft gezonde benen voor iedereen. Het paard zorgt voor prachtige gedeelde ervaringen. DVB Foundation maakt dit graag mogelijk.

Grondleggers van DVB Foundation zijn de internationaal bekende Olympische ruiters en trainers Coby en Marlies van Baalen. De Stichting rondom hen ontstond onder de naam Stichting Vrienden Dressuurstal Van Baalen in 2002 en richtte zich toen op brede ondersteuning en advisering van DVB in Brakel, inclusief steun voor ruiters met een beperking.

Sinds 2007 is DVB Foundation uitsluitend gericht op het ondersteunen van het paardrijden voor gehandicapten.

Bestuur en alle helpers deden en doen hun werk geheel onbezoldigd.