Dominique Joassin en Inge Carton in topvorm bij de 5-jarigen op de Andalucia Sunshine Tour

Dominique Joassin en Inge Carton in topvorm bij de 5-jarigen op de Andalucia Sunshine Tour

Op de Andalucia Sunshine Tour was het deze ochtend de beurt aan de jonge paarden om aan te treden. Bij de Youngster rubriek voor de vijfjarige paarden zorgden de Belgische springruiters voor meerdere klasseringen. 

Winst was er voor Finland met Erika Hanhisuanto en Merci Bien HX (v. Gaspahr) bovenaan het klassement. Het duo reed over de meet in 29,43 seconden in de tweede faze. Jesus Bamonde Bermudez De Castro en AGR Tourmalet reden in 29,85 seconden naar het zilver. Emily Turkington en Hadj des Fontaines (v. Captain Semilly) namen het brons voor hun rekening met een tijd van 30,50 seconden. 

Onze landgenoot Dominique Joassin (L Corssini) kon naar een vierde plaats rijden gevolgd door Inge Carton (Eyecatcher van 't Imdehof) op vijf. Vervolgens reed Carton ook naar een zesde plaats (Saartje van het Cauterhof Z) in het klassement. De top tien werd aangevuld door Louise Joassin (Lady Lou LJ) en Louise Ameeuw (Rinus vd Bisschop) op zeven en acht. Luiz Felipe de Azevedo Neto (Horlaloi de Riverland) zorgde ook nog voor een Belgische klassering. 

In de CSI2* 1.40m rubriek sprongen de Belgen ook in de kijker. Dominique Joassin (Bingo Z) klasseerde zich net buiten de top tien en eindigde dertiende. Een plaats naar verder zien we Stephanie Andries (Mystic Lady) staan. 

Ook in de CSI2* 1.35m Medium Tour waren er twee klasseringen voor Louise Ameeuw die naar een dertiende (Orphy van de Kruishoeve) en vijftiende (Bayla de la Roque) plaats reed.  

Bij de zevenjarige paarden was het opnieuw Dominique Joassin (Jasco du Bourbecq) die in de kijker sprong met een zevende plaatss. 

Klik hier voor de resultaten.