Dominique Hendrickx springt naar de tweede plaats in de 3* LR-proef van Nancy

Dominique Hendrickx springt naar de tweede plaats in de 3* LR-proef van Nancy

In Nancy stond er vandaag een 3* Longines Rankingproef op het programma over een hoogte van 1m50. Die rubriek werd verreden met een aparte barrage waarvoor 15 combinaties zich konden kwalificeren. Elf combinaties konden dubbel foutloos blijven en uiteindelijk was Harold Boisset de snelste. Dominique Hendrickx hield de Belgische eer hoog met een knappe tweede plaats. 

Harold Boisset won de proef met T'Obetty du Domaine in een tijd van 34,34 seconden. Dat was nipt sneller dan de nummer twee, onze landgenoot Dominique Hendrickx. Die stuurde Koriano Van Klapscheut snel en foutloos door de barrage, wat resulteerde in een tijd van 35,30 seconden. Net niet genoeg voor de overwinning, wel goed genoeg voor een mooie tweede plaats. 

De rest van de top vijf was opnieuw voor Frankrijk dankzij Bilal Zaryouh (Usual Suspect D'Auge), Alexandra Francart (Drako de Maugre) en Alexis Goulet (Cordico). Nathan Budd reed Cadix des Rosiers nog naar de zesde plaats voor België. Tot slot konden ook Gilles Dunon en Fou de Toi vd Keihoeve zich nog op de valreep klasseren. 


Klik hier voor de volledige uitslag.