Dimme D'Haese sluit de dag af met een vierde plaats in de 2* 1m45-rubriek van Deurne

Dimme D'Haese sluit de dag af met een vierde plaats in de 2* 1m45-rubriek van Deurne

Op de Green Estate Valley in Deurne werd de laatste proef van de dag intussen verreden. De 2*-ruiters kregen nog een 1m45-rubriek met aparte barrage voorgeschoteld. Zeven combinaties konden zich kwalificeren voor de barrage en daarvan konden vijf combinaties dubbel nul blijven. Het werd een typisch "de laatsten zullen de eersten zijn" scenario, want Jens van Grunsven won als laatste deelnemer de proef en zorgde er zo voor dat de winst in Nederland bleef. Dimme D'Haese, die aan een zeer sterke wedstrijdweek bezig is, hield de Belgische eer opnieuw hoog met een mooie vierde plaats. 

Jens van Grunsven kon rekenen op Greatlight VDL (v. VDL Zirocco Blue). Het duo kwam in de barrage als laatste aan de start maar reed meteen iedereen naar huis in een tijd van 37,14 seconden. Zijn landgenoot Tom Schellekens zat er wel enorm dichtbij. Met Fiarabo (v. Diarado) moest hij genoegen nemen met de tweede plaats in 37,20 seconden. Hani Kamal Raji Bisharat vervolledigde met Chatinue (v. Chacco Blue) de top drie.

Dimme D'Haese leverde ook in deze proef weer de beste Belgische prestatie. Met Armani (v. Namelus R) nam hij nu de vierde plaats voor zijn rekening. De vijfde plaats was opnieuw voor Nederland dankzij Piet Raijmakers Jr en Van Schijndel's Galetto (v. VDL Zirocco Blue).

Tot slot kon ook Marthe Heudens zich nog klasseren. Met Newton van'T Zorgvliet (v. Thunder van de Zuuthoeve) eindigde ze op de zevende plaats na een foutje in de barrage. 


Klik hier voor de volledige uitslag.