Delmotte blijft Allen en Guerdat voor in CSI4* Hubside

Delmotte blijft Allen en Guerdat voor in CSI4* Hubside

In Hubside werd zonet de laatste rubriek van de dag gesprongen. Het ging om een 1m45 rubriek waarbij ruiters punten voor de Longines ranking konden verzamelen. Van de 33 startende combinaties, slaagden er elf in om de nul te behouden. Een barrage met 11 combinaties moest dus over de winnaar beslissen. 

Die winnaar werd uiteindelijk de Fransman Nicolas Delmotte. Hij rekende op Urvoso du Roch (v. Nervoso) im in 36,79 seconden een foutloze ronde te springen. Bertram Allen eindigde op de tweede plaats. Ook hij kon een foutloze ronde springen met Pacino Amiro (v. Pacino) onder het zadel en klokte af in 37,21 seconden. De nummer één van de wereld Steve Guerdat, moest vandaag genoegen nemen met de derde plek. Hij rekende op Tum Play du Jouas (v. Querlybet Hero) om in 37,30 seconden een foutloze ronde te springen. 

Giulia Martinengo Marquet (Quick And Easy 3) en Penelope Leprevost (Varennes du Breiil) vervolledigden de top vijf. 

Eerder vandaag kon Nicola Philippaerts zich ook klasseren in de CSI4* competitie. Hij reed een foutloze ronde in het 1m50 met J'Adore van het Schaeck (v. Vagabond de la Pomme) onder het zadel. Dit leverde hem de elfde plaats op. De winst ging naar de Fransman Francois Xavier Boudant. Hij rekende op Houston B (v. VDL Zirocco Blue) om in 61,74 seconden een foutloze ronde te springen.