De Wachter en Mertens zorgen voor eerste Belgische overwinningen in Bonheiden

De Wachter en Mertens zorgen voor eerste Belgische overwinningen in Bonheiden

In Bonheiden werden zonet de eerste twee rubrieken van een druk internationaal weekend gesprongen. Beide rubriek waren voorbehouden aan de jonge paarden. 

6-jarigen

Bij de 6-jarige paarden werd er over een hoogte van 1m20 gesprongen. In deze rubriek werd er in twee fases gesprongen en Marjan de Wachter zorgde ervoor dat de winst in Belgische handen bleef. De Wachter reed een foutloze ronde in het zadel van Origi van de Maltahoeve (v. Marius Claudius) en klokte af in 30,74 seconden. Hiermee bleef ze de Nederlandse Hylke de Jong voor die met Osseweide's Jadira Qshs (v. Zirocco Blue VDL) op de tweede plaats eindigde. Ook deze combinatie kon de nul behouden en finishte in 30,87 seconden. Anne Claire Breton en Brooklyn du Toulita Z (v. Balou du Rouet) volgden op de derde plaats na een foutloze rond in 32,34 seconden. 

Cindy Perdaen (Jubel's Mumbo) en Oleksandr Prodan (Quaker) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats. Rik Hemeryck reed Olive de Lauzelle (v. Diamant de Semilly) naar de zesde plaats. 

5-jarigen

Bij de 5-jarigen kleurde vrijwel het volledige podium in de Belgische driekleur. Ook hier werd er in twee fases gesprongen. Jan Mertens reeds naar de winst. Hij rekende op Sira van Strikmolehof Z (v. Stakkato) om in 31,31 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee bleef hij Marie Foulon voor die met Pickup de Rase (v. Jingo Di Dieu) op de tweede plaats eindigde. Zij konden eveneens de nul behouden en finishten in 31,64 seconden. Joao Charlesworth en Balou du Vol (v. Baloubet du Rouet) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 31,87 seconden. 

Marjan de Wachter (Private Dancer van't Meulenhof) en Bart Anthonissen (Peter-Pan) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten