De sterren van vandaag schitteren in Tokio, de sterren van morgen ontluiken in Gesves

De sterren van vandaag schitteren in Tokio, de sterren van morgen ontluiken in Gesves


Eens te meer hebben onze Belgische paarden geweldig gepresteerd op de Olympische Spelen! Voor de paardenatleten was de weg naar Tokyo lang. Veel van die kampioenen zijn in ons land geboren, en vonden hun bakermat in Gesves tijdens het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden. Een niet te missen kans dus om volgende week de sterren van morgen en de hele industrie er omheen te ontdekken.

In Tokio zijn bijna 30% van de paarden die deelnamen aan de springevenementen in België geboren en gefokt, plus nog enkele nakomelingen van in ons land goedgekeurde hengsten. (Voor de niet ingewijden, Belgïe telt 3 grote stamboeken van sportpaarden: BWP, Zangersheide en SBS.)

Sterker nog, wat de individuele titel betreft, waren dat 4 van de 6 voor de barrage gekwalificeerde paarden, waaronder de Zweed Peder Fredricson die in Japan zijn tweede opeenvolgende zilveren medaille won met H&M All-In (SBS) en de Nederlander Maikel Van der Vleuten, bronzen medaillewinnaar met Beauville Z (Zang).

En dat is niet alles! Wat de teamtitel betreft deden ze het nog beter! Het Zweedse team won overtuigend goud ... met alleen Belgische paarden: H&M All-In (SBS) onder Peder Fredricson, H&M Indiana (BWP) onder Malin Bayard-Johnsson en King Edward (BWP) onder Henrik von Eckermann, een paard dat de hele Olympische Spelen lang geen enkele balk uit de lepels tikte. Ook in het team van de VS dat de zilveren medaille opgespeld kreeg vinden we een Belgisch paard, namelijk Don Juan van de Donkhoeve (SBS) onder het zadel van Jessica Springsteen. En tot slot nog een Belgisch paard in ons eigen bronzen nationale team, Claire Z (Zang) bereden door Pieter Devos.

Dit alles zou niet mogelijk zijn geweest zonder de deskundigheid en verbetenheid van hun gepassioneerde fokkers, noch zonder de vaardigheden en toewijding van de ruiters die gespecialiseerd zijn in het voorbereiden en trainen van jonge paarden. Al deze mensen zijn van 15 tot 22 augustus aanwezig in Gesves met de beste nakomelingen uit hun fokkerij en de meest veelbelovende individuen uit hun stal voor de nationale titels in de rubrieken jonge paarden. Internationale handelaars en ruiters komen van ver om deze veelbelovende toppaarden te aanschouwen. In totaal komen er 700 paarden in de 2 disciplines, springen en dressuur.

Gesves is ongetwijfeld dè place to be om de paardensterren van morgen te ontdekken!

Data om te onthouden:

Lu/Ma 16/08 : 4 y 1° Qualification + 5 y 1° Qualification Part 1

Ma/Di 17/08 : 5 y 1° Qualification Part 2 + 6 y 1° Qualification Part 1

Me/Wo 18/08: 6 y 1° Qualification Part 2 + 4 y 2° Qualification Part 1

Je/Do 19/08 : 4 y 2° Qualification Part 2 + 5 y 2° Qualification

Ve/Vr 20/08 : 6 y 2° Qualification Part 2 + 5 y Consolation Part 1 + Dressage 1° Manche

Sa/Zat 21/08 : 5 y Consolation Part 2 + 6 y Consolation + Dressage 2° Manche

Di/Zo 22/08: 4 y Finale + 5 y Finale + 6 y Finale + Dressage Finales

Plaats: 

Cercle Ruiterij van Gesves, Rue du Haras 16 in 5340 Gesves

Inkom:

Dit jaar is de inkom gratis – mondmasker is wel verplicht