Daniel Bluman wint Wereldbeker Lexington. Familie Vereecke ziet referentie schitteren

Daniel Bluman wint Wereldbeker Lexington. Familie Vereecke ziet referentie schitteren

In Lexington heeft de Israelische springruiter, Daniel Bluman de ruim 215.000 USD gedoteerde Wereldbeker op naam geschreven. Bluman won na een barrage met zeven in het zadel van de 14-jarige Ladriano Z.

Bluman en de zoon van Lawito namen alle risico's. "Hindernis nummer drie was enorm moeilijk opgesteld in het parcours. Een stevige muur. Iets heel moeilijk voor mijn paard. Initieel wilde ik geen risico's nemen, maar uiteindelijk ging ik all-in."

Op het podium volgde Nicholas Dello Joio met de 10-jarige zoon van Balou du Reventon, Cornet's Cambridge. De top drie werd afgewerkt door Hunter Holloway met de 11-jarige Pepita Con Spita (DSP Con Spirit). Eveneens foutloos volgde Devin Ryan met de 13-jarige KWPN-ruin, Eddie Blue (VDL Zirocco Blue).

Met één springfout vervolledigde de Braziliaan, Santiago Lambre de top vijf in het zadel van de 15-jarige Chacco Blue II (Chacco-Blue). Koen en Andres Vereecke hen voormalige 14-jarige BWP-ruin, Igor van de Wittemoere (Cooper van de Heffinck) strandden net buiten het podium op de achtste plek.

Volledige uitslag