Constant Van Paesschen, Koen Vereecke en Jos Verlooy schitteren in CSI2* Grand Prix van Valence

Constant Van Paesschen, Koen Vereecke en Jos Verlooy schitteren in CSI2* Grand Prix van Valence

Negen combinaties kwalificeerden zich voor de CSI2* Grote Prijs in Valence. Uiteindelijk bleef een trio Franse combinaties voor op een trio Belgen. Constant van Paesschen voerde het Belgische peloton aan met zijn Karnak du Roset.

In de barrage wisten slechts twee combinaties het hout in de lepels te houden. Na afloop noteerde Francois Xavier Boudant de snelste chrono in het zadel van Eloge de La Tour (Balou du Rouet). Samen met de achtjarige merrie bleef Boudant ruim één seconde voor op Nicolas Delmotte met Denerys du Montceau (l'Arc de Triomphe). 

Voor eigen publiek vervolledigde Mathilde Couturier  de top drie met onder het zadel Carlotta de labarde (Calvaro F.C.).

Net buiten het podium volgde een trio Belgen met Constant van Paesschen op kop. Van Paesschen strandde op de vierde plek met de Kannan-zoon, Karnak du Roset. Het paar werd opgevolgd door Koen Vereecke en Oilily de Muze (Vigo d'Arsouilles). Jos Verlooy  zette het Belgisch feest verder met een zesde plaats in het zadel van Fts Killossery Konfusion (Siec Livello).

Volledige uitslag