Conor Swail en Vital Chance de la Roque winnen in Thermal. "Vandaag was het alsof Vital te veel uitzwaaide met zijn achterhand."

Conor Swail en Vital Chance de la Roque winnen in Thermal. "Vandaag was het alsof Vital te veel uitzwaaide met zijn achterhand."

In Thermal, gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten, heeft op zondag de Ierse springruiter, Conor Swail de hoofdrubriek op naam geschreven met Julien Epaillard's voormalige ruin, Vital Chance de la Roque (Diamant de Semilly).

In de 1.55m CSI3* Grote Prijs bleef het duo nipt voor op de Amerikaanse amazone, Karrie Rufer met Mr. Europe (Mr Blue) onder het zadel. De KWPN-ruin uit de fokkerij van de Nederlandse stoeterij Renken werd in het verleden nog uitgebracht door oa. Marc Houtzager en Roy Weel. De top drie werd afgewerkt door de Canadese Lisa Carlsen met Livestream 2 (Lordanos) onder het zadel.

Na afloop verklaarde Swail dat de barrage uitdagend gebouwd stond. "Ik heb in de herkansing een hoge galop moeten aanhouden. Zo kon ik ook enkele passen weglaten. Het was een beetje lopen en hopen dat we niets zouden raken."

"Vandaag was het alsof Vital te veel uitzwaaide met zijn achterhand. Hij springt gewoon fantastisch en zijn achterhand is fenomenaal, dat merk je ook van aan de zijlijn. Zijn resultaten tonen in feite genoeg." lacht de Ier.

bron: Persbericht