Charlotte Philippe scoort hoofdwinst in Lier

Charlotte Philippe scoort hoofdwinst in Lier

In de 1.45m CSI3* hoofdtoer heeft de Waalse amazone, Charlotte Philippe de winst in eigen land gehouden. Philippe snelde naar de zege met haar vertrouwde sBs-merrie, Godiva S.

Philippe en de dochter van Andiamo Z bleven als enige foutloos onder de 59 seconden. In deze rubriek op tijd snelde de Waalse naar de winst voor Bernardo Cardoso de Resende Alves en de Zangersheide-merrie, Vigo's Flip de Muze Z (Vigo d'Arsouilles). Daniel Deusser vervolledigde de top drie met onder het zadel de BWP-merrie, Kiana van het Herdershof (Toulon).

De Duitse topruiter verwees daarbij, Kevin Jochems naar de vierde plek. Jochems strandde net naast het podium met zijn Camilla van de Helle (Crumble). Net buiten de top vijf volgde een peloton Belgen vanaf plek zes.

Thibeau Spits stond op kop met Carlo van Klapscheut Z (Carlow van de Helle). De Belg bleef daarbij landgenote, Annelies Vorsselmans met Wilandro 3 (Unistar), Dominiwue Joassin met Bingo Z (Balou du Rouet) en voormalig Wereldkampioen, Philippe Le Jeune met Eros du Chateau (Kannan) voor.

Thibeau Spits is sterkhouder in Medium Tour

Eerder bleek Thibeau Spits de Belgische sterkhouder in de 1.35m Medium Tour. Op de rug van Juragold Bormes sprong de Belg naar de derde plek. Proefwinst kwam op naam van James Smith met Juno Rose 23 (Erdento).