Belgen mikken op individuele rankings. "Het was vandaag gewoon niet goed genoeg..."

Belgen mikken op individuele rankings. "Het was vandaag gewoon niet goed genoeg..."

Vandaag werd de eerste competitie van de tweede ronde van het FEI Europees kampioenschap in Milaan verreden. Het 1.60m Table A telt daarbij voor zowel de teamranking als de individuele ranking. Voor België wist geen combinatie een foutloos parcours af te leggen, het team staat momenteel elfde.

Eerder vertelde Niels Bruynseels al dat hij zijn start niet had vandaag met een fout op de nummer één. Wilm Vermeir bleek de Belgische sterkhouder. In het zadel van Iq van 't Steentje finishte de Belg met één springfout. Dat houdt Vermeir in de individuele ranking binnen de top 20.

Cruciaal want enkel de top 50 na de teamfinale zal verder gaan voor de individuele medaillekansen. Dat houdt voorlopig alle kansen open voor ook Niels Bruynseels met Delux van T&L (Toulon),  Olivier Philippaerts met de 11-jarige H&M Miro (Diamant de Semilly) en Nicola Philippaerts met Katanga vh Dingeshof (Cardento).

Individueel blijft Jens Fredricson op kop van het klassement. De Zweed leidde het klassement op dag één met Markan Cosmopolit (Cohiba) en houdt stand. In de individuele ranking volgt Philipp Weishaupt met Zineday (Zinedine) op de tweede plaats na een foutloze omloop.

Het Duitse duo blijft zo Steve Guerdat met Dynamix de Belheme (Snaike de Blondel) voor. De Zwitser verklaarde vandaag na zijn ronde dat hij nog teveel op safe speelt. "Ik moet mijn rijden nog verbeteren zodat ik met Dynamix meer risico kan nemen in het parcours," liet de Zwitser weten.

Net buiten de top drie staat Julien Epaillard (FRA) momenteel op vier. In het zadel van Dubai du Cedre (Baloubet du Rouet) blijft de Fransman Henrik von Eckermann met Ilana (Cardento) voor.

Duitsland grijpt leiding

In het teamklassement neemt Duitsland de leiding. Naast Weishaupt wist ook Jana Wargers met de 14-jarige Limbrigde (Guardus Limbus) een nulronde neer te zetten. Zweden volgt met slechts 0,2 punten verschil voor Zwitserland.

Teamranking

Individuele ranking