Charlotte Philippe laat Belgisch volkslied klinken bij Noorderburen

Charlotte Philippe laat Belgisch volkslied klinken bij Noorderburen

De internationale springactie gaat sterk verder in de Peelbergen. Deze ochtend wist de Belgische amazone, Charlotte Philippe de concurrentie achter zich te houden in de rubriek voor jonge paarden. De Waalse amazone snelde naar de eindzege met haar eigen Electro vd Kromsteeg Z (Emerald).

Samen met de 6-jarige ruin uit de fokkerij van Ann Van Putte bleef Philippe als enige foutloos onder de 29 seconden. Met een nipt verschil volgde Thiago Ribas da Costa op de tweede plaats met onder het zadel de BWP-ruin Obama (Emerald). Jonathan Dixon vervolledigde het podium op de rug van de 6-jarige Quasimodo -zoon, Jack JL.

Het duo werd opgevolgd door de Nederlandse springruiter, Willem Greve met Opium Jw van de Moerhoeve TN (Kannan) terwijl Hanne Mertens de top vijf afwerkte met haar eigen Orvieto Di Fer. Samen met de hengst van Elvis ter Putte bleef Mertens foutloos voor op Loewie Joppen en Jasper (Falaize de Muze).


Lees Ook: Gudrun Patteet: "Mijn vriend vertelde me dat ik de eerste drie GP's moest winnen. Nog ééntje te gaan dus ... "


In de 1.30m CSI1* Grand Prix kwalificatie snelde Eddie Moloney voor de tweede dag op rij naar de winst. De Ier won met slechts een tiende van een seconde verschil. Op de rug van de 10-jarige Cruicerath  Flexianna (Flex A Bill ) verwees Moloney, Lars Kerstenaar de tweede plaats. De Nederlander volgde op de tweede plek met de Baltic VDL-merrie, Giwana. Thiago Ribas da Costa vervolledigde het podium met Jacouffa (Zurich).

Uitslag Youngsters

Uitslag 1.30m