Belgen blijven scoren in Oliva

Belgen blijven scoren in Oliva

Er is geen houden aan de Belgische springruiters in het zuiderse Oliva. Deze ochtend stelden opnieuw heel wat Belgen zich op in de prijsuitreikingen. In de 1.35m Gold rubriek hield Nina Mallevaey de concurrentie achter zich met de sBs-merrie, Astuce des  Barrieres (Landor S). Lieven Devos hield de Belgische eer hoog in deze proef.

Samen met de 14-jarige merrie uit de fokkerij van Michel Blommaert bleef het Frans duo ruim één seconde voor op Inigo Lopez de la Osa Franco met de SF-hengst, Tea Star d'Oyale (Quick Star). De Nederlandse  springruiter, Ruben Romp vervolledigde het podium met Pirate Anndalou (Nabab de Reve), onder het zadel.

Met zijn eigen 13-jarige Eldorrado Mvnz volgde Lieven Devos op de vierde plaats voor  Eoin Gallagher en Bigstar Derick (Popstar Lozonais). Hendrik Denutte's leerlinge, Camille Demolie volgde in de uitreiking op de zevende plaats met haar Chica Fino (Calido I). Ook Leonie Peeters scoorde een top tien plaats. Peeters stuurde Erik Laenen's gefokte Kashmiry (Galisgo) foutloos naar de negende plaats.

Belgen kleuren de prijsuitreikingen

Eerder plaatste Vincent Lambrecht zich in de top tien van de Silver 1.25m proef. De West-Vlaming sprong naar de vierde plaats met Stephan Conter's 10-jarige sBs-hengst, Esprit de Longchamps (Gangster de Longchamps).  Proefwinst kwam op naam van Sacha Larrive Petit met Bugatti des Forets (Ready Boy des Forets 'Hn'). Ook Louise Losfeld hield het foutloos met Baileys Louis (Jah S Diamant)  en sprong naar de zevende stek.

Morgane Claeys stelde zich in de 1.10m rubriek op op de vierde plaats met onder het zadel Everybody's Queen P (Lord Z).

Alle resultaten