Broers Van Es bovenaan in Bronze Tour Azelhof

Broers Van Es bovenaan in Bronze Tour Azelhof

Na de winnende passage van Chloé Hoste in de Silver Tour van het Azelhof, was het op zondag de Bronze Tour die ingepland stond in Lier. De familie Van Es domineerde de hoofdrubriek. 

Met hindernissen op een hoogte van 1.10m zegevierde Karsten Van Es in het zadel van Gypsy Chip (Chippison). Met net geen seconde verschil hield hij broer Xander, in het zadel van de 9-jarige Darco-nakomeling D-Isci van de Kattevennen Z, van de overwinning. Emily Sneyers nam de derde plaats voor haar rekening met Irresistible van de Bleukhoeve Z (I Am Moerhoeve's Star). De top vijf werd verder afgewerkt door Laurent Nuyens. Op Check Out (Tangelo vd Zuuthoeve) werd hij vierde terwijl In The Mood van het Wimpelhof (Winningmood van de Arenberg) hem de vijfde plaats opleverde.

In de 1m was het eveneens Karsten die op één stond, dit keer in combinatie met Hamilton (Contact vd Heffinck). Xander en D-Isci werden hier op het brons genoteerd terwijl Nuyens met Las Vegas Dwerse Hagen (Va-Vite) het zilver mee naar huis nam. 

Maya Hendrickx en Gontgirl Z wonnen de 90cm voor Calixis Dardenne (Galiant Dream 111) en Emma Schouwaerts (Helios van t Hemelszoet). Tess Van Bauwel (Q-Star MLH), Merel Van de Putte (Camilia) en Quinty De Bruijn (Cooper) wonnen de andere proeven. 

Resultaten