Chloe Hoste staat haar mannetje in hoofdnummer Silver Azelhof

Chloe Hoste staat haar mannetje in hoofdnummer Silver Azelhof

In het Azelhof in Lier stond op zaterdag een Silver competitie op het programma. De dag ging van start met een 1m10 én als hoogtepunt van de dag stond een 1m30 rubriek op het programma. 

In het 1m10 reed Danny van Es naar de overwinning. Hij reed Zico V (v. Pavoni) naar de overwinning door in26,63 seconden een foutloze ronde te springen. Hij was hiermee ruim een seconde sneller dan zijn eerste achtervolger, en zoon, Karsten van Es. Karsten reed naar de tweede plaats door Pepita foutloos rond te rijden in 27,79 seconden. Vader Danny maakte het feestje bij de familie helemaal compleet door met D-Isci van de Kattevennen Z (v. Darco) ook nog de derde plaats mee naar huis te nemen. Dit keer reed hij een nulronde in 27,89 seconden. 

Linde Thielemans (Rexar du Houssoit) en Karsten van Es (Extraction vd Kattevennen Z) werden vierde en vijfde.

In het 1m20 bleef Jules Stevens Danny van Es voor. Stevens kon in het zadel van Herusa S (v. Tornesch) een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 27,67 seconden, voldoende om de overwinning op zijn naam te schrijven. Van Es en Zico V (v. Pavoni) moesten daardoor vrede nemen met de tweede plaats. Lien van Ende en Decadence van't Oudmolenhof Z (v. Den Blomme van Sappeleen) waren goed voor de derde plaats. Het duo kon de nul behouden en klokten af in 29,47 seconden. 

Melissa Zerbini (UCS Vantage) en Pia de Neys (Pelee van de Meyl) maakten de top vijf compleet.

In het 1m30 reed Chloé Hoste naar de overwinning. In deze rubriek die in twee fases gesprongen werd, rekende ze op Valériane de Moyon om in 28,62 seconden foutloos naar de finish te springen. Gauthier Mercenier volgde met Diamentto Tophorse Z (v. Dominator 2000 Z) op de tweede plaats. Het duo noteerde een mooie, snelle nulronde in 28,76 seconden. Moo Tamisaft en Layla (v. Verdi) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 28,77 seconden. 

Xander van Es reed dit keer Noor C (v. Bisquet Balou) naar de vierde plaats. De 11-jarige BWP-merrie kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 29,12 seconden. Jogan Wenselaers maakte de top vijf compleet na een foutloze ronde in 29,27 seconden. Hij haalde hiervoor de Elvis ter Putte zoon O'Neil de Yeselo van stal.

Klik hier voor alle resultaten