Bonheiden: Pascale Haep en Tom Sneppe winnen in Youngster Tour finale

Bonheiden: Pascale Haep en Tom Sneppe winnen in Youngster Tour finale

In Bonheiden liepen zonet de proeven voor jonge paarden op z'n eind. De proef voor 5- en 7-jarigen werd gewonnen door een Belg.

Pascale Haep was met Irandole du Flot (Vivaldi du Seigneur) de snelste bij de 7-jarigen. Ze bleven foutloos in 30,37 seconden en waren daarmee Kim Emmen voor. Emmen's Rochwell RC (Kannan) deed er iets langer over en eindigde met een tijd van 30,91 seconden tweede. Haep neemt naast het goud ook het brons mee naar huis, dit met Iashin Sitte (Bamako de Muze) en een nulronde in 31,47 seconden. 

Ook de rest van de top vijf staat op naam van Belgen. Marine Scauflaire eindigde vierde met Skylight d'Alve Z (Spartacus) voor Hendrik Denutte die met Nevada Quality Z (Numero Uno) plaats vijf voor zijn rekening nam.

Scauflaire eindigde ook nog zesde met Cuba Libre de Nevada Z (Charlekijn Van T&L), Yves Vanderhasselt werd achtste met Trixie Z (Scuderia 1918 Tobago Z), Brecht Bille en Oscar The Homage (Quint vh Maarlo Z) eindigden negende en Gilles Thomas vervolledigd met Iowa Van Schuttershof (Vigo D Arsouilles) de top tien.

Bij de 6-jarigen was de winst voor een Fransman. Mathis Burnouf sprong met Jazil du Houssoit (Peppermill) naar de overwinning in 26,48 seconden en wist daarmee nipt Tobias Meyer achter zich de te houden. De Duitser eindigde met Celebrity-H (Comme Il Faut 5) en een tijd van 26,78 seconden op de tweede plaats. Dieter Vermeiren was de beste Belg op een derde plaats met Panache Vd Wateringhoeve (Cicero Zo Van Paemel). De combinatie bleef foutloos in 27,23 seconden. 

De vierde plaats was wederom voor een Fransman dankzij Greogory Cottard met Freezby de WY (Armitages Boy). José Thiry eindigde vijfde met J-Fairway du Breux (l'Arc de Triomphe).

Daarnaast eindigden Christophe Vanderhasselt (Pilgrim Vitseroel), Gilles Nuytens (Pipaline Van't Zomerhof) en Steve Lefevre (Paola Vd Bisschop) op een respectievelijke zevende, achtste en negende plaats. 

Tom Sneppe schreef de 5-jarigen rubriek op zijn naam met Camille vd Lentakker Z (Comme Il Faut). Hun tijd van 26,00 seconden was ruim voldoende voor de overwinning. Anthony Wellens volgt met Quinao Vd Potaarde (Prince vd Wolfsakker) en 27,67 seconden op een tweede plaats en deelde deze met de Duitser Tobias Meyer. Zijn Con Sugar-H Old (Solitair) deed er exact even lang over en zette dus een ex aequo resultaat neer.

Thiago Ribas Da Costa eindigde met Ferrari 2000 Z (For Pleasure) vierde, voor Chloe Andouard en Crystale Roc Z (Ceasar). 

Tenslotte sprong Caroline de Laet met Ferly Orange Z (Fantomas de Muze) naar een zesde plaats, Marine Scauflaire en Quebracha des Hurlevents Z (Quebracho Semilly) eindigden negende. 

Klik hier voor de resultaten.