Bonheiden: Cobbaut, de Winter en Vermeiren in top vijf 1.34m/1.40m

Bonheiden: Cobbaut, de Winter en Vermeiren in top vijf 1.34m/1.40m

In Bonheiden zijn zonet de twee laatste rubrieken van de dag afgerond. Onze Belgen wisten in beide proeven klasseringen te verzamelen. 

In het 1.30m/1.40m was de winst voor de Ierse Jessica Burke met Billy Atlantic (Billy Mexico). De combinatie was nipt de snelste in een omloop tegen de klok met een tijd van 58,70 seconden. Geoffrey Cobbaut en Intox Van Groenhove (Turbo Van'T Gestelhof) deden er slechts drie tienden van een seconde langer over en eindigden zo tweede. Het brons was voor de Duitser Lennert Hauschild met Chengdu (Calido I) en 59,15 seconden. 

De rest van de top vijf kleurt volledig Belgisch dankzij Jeroen de Winter met Iron Lady Van't Meulenhof (Parco) op vier en Dieter Vermeiren met Piepke 111 Z op vijf.

Verder eindigden Johan Demolder en Golfdfee (Flipper D'Elle) zevende, Caroline de Laet en New Star Quality (Nabab de Reve) achtste, Pascale Lombard en Spartacus (Calvaro) negende en Vincent Lambrecht met Cellestino (Cellestial) tiende. 

Vervolgens sloot Bonheiden de dag af met de 1.20m/1.30m rubriek. De overwinning was dit keer voor Paris Vandousselaere met Cassandra Vd Koutermolen Z (Cascor Z). Ze bleven foutloos en hadden daar slecht 29,46 seconden voor nodig. Jules Denutte zat de winnares op de hielen maar werd met Halinka (Cabrio vd Heffinck) tweede in 29,69 seconden. Frankrijk voorkomt met Aymeric Bray en Excelsior de Jarsay op drie een volledig Belgisch podium. Ze eindigen derde in 30,47 seconden. 

Denutte nam ook plaats vier voor zijn rekening. Dat deed hij met G Star du Cartier (Cartier vd Heffinck). Tatiana Troiani en Cash Flow III (Calato) concluderen de top vijf. 

Mike van Belle en Casino Royal Waterschoot Z (Carpe Diem Vhw Z) eindigden zevende, Pieter Jan Anthonissen en Kira KA (Nabab de Reve) negende en Jeroen Schepers met Indigo vd Bosbeek (Quasimodo Vd Molendreef d'08) tiende. 

Klik hier voor de resultaten.