Belgische paarden scoren in Vilamoura

Belgische paarden scoren in Vilamoura

In Vilamoura is de aftrap gegeven van opnieuw een internationale springweek. De jonge paarden kwamen als eerste aan de start en opnieuw hebben de Belgische paarden zich laten opvallen. 

Bij de vijfjarigen won Herman Vanlaer's gefokte Nonstop-merrie, Nanuchka Van Berkenbroeck Z met Chloe Aston in het zadel. Het duo snelde met ruim zeven seconden voorsprong naar de winst. Camilla Vittadini volgde op de tweede plaats met de Zangersheide-merrie, Cabinda Eb Z (Cornet Obolensky). Het podium werd afgewerkt door Linda Rocchia met onder het zadel Electra de Verdoso (Mylord Carthago).

Bij de zesjarigen hield Mandy Mendes Costa de concurrentie achter zich met Nouvelle Star (Numero Uno). Tot kort werd de merrie uitgebracht door Maxime Harmegnies. Luca Maria Moneta volgde op de tweede plek met Jackpot (For Fashion). Omer  Karaevli vervolledigde het podium met Istinov (Ustinov).

De eindwinst bij de zevenjarigen kwam op naam van Radovan Sillo met Glenn van Riet's voormalige  Emyr Zoetendaele Z. Het paar wist nipt voor te blijven op Omer Karaevli met de KWPN-merrie, Hayley (Carembar de Muze) en Felipe Ramos Guinato met Cascada 103 (Catoki).

Uitslag 5yo

Uitslag 6yo

Uitslag 7yo