Belgische Juniors winnen de Nations Cup van Lamprechtshausen

Belgische Juniors winnen de Nations Cup van Lamprechtshausen

In Lamprechtshausen stond vandaag onder andere de Nations Cup voor Juniors op het programma. Onze jonge landgenoten wonnen deze landenwedstrijd. Team Nederland eindigde op de tweede plaats. 

Het ging niet zonder slag of stoot, maar toch slaagden team België erin deze Nations Cup te winnen. Louise Lenaerts (Maybel Van Het Molenhof) kreeg vier strafpunten in de eerste omloop maar bleef mooi foutloos in de tweede. Ines van Dijck (Caretina) kreeg twee keer acht punten achter haar naam. Rik Nauta (Noisette vd Ceulshaegen) zorgde twee keer voor het schrapresultaat met acht en twaalf strafpunten en Leon Brutsaert (Corleone Tour Vidal) kwam het parcours uit met zes en twee strafpunten. Het werd een totaalscore van 28 strafpunten, voldoende voor de overwinning. 

In team Nederland kreeg Thijmen Vos (Ive Got The Key) vier strafpunten in de eerste ronde en acht punten in de tweede. Jorinde Dolfijn (Justique) noteerde datzelfde resultaat. Renee Hazeleger (Quint vh Maarlo Z) kreeg er zeventien in de eerste omloop maar herpakte zich met acht strafpunten in de tweede. Tot slot kreeg Jersey Kuijpers (JK Horsetrucks Hopefull) vier en vijf strafpunten achter zijn naam. Het werden 33 strafpunten in totaal maar dat was toch genoeg voor de tweede plaats! 

De top drie werd vervolledigd door Italië. Cecilia Bossi, Gloria Curzola, Davide Vitale en Martina Schirinzi verzamelden een totaal van 36 strafpunten. 


Junior Big Tour 1m40 

Camille Biebuyck was onklopbaar in de 1m40 Big Tour bij de Juniors. Met haar BWP-er Kenya vd Kleinheide (v. Thunder vd Zuuthoeve) vloog ze door de finish in een tijd van 65,84 seconden en dat was ruimschoots genoeg voor de overwinning. Ze was zelfs ruim vier seconden sneller dan de nummer twee, Camilla Bassan. Die eindigde met Lasco van de Ganzenakker (v. Ogano Sitte) op de tweede plaats in 69,98 seconden. De top drie werd vervolledigd door Megan Li en Premier Titanium (v. Taloubet Z). 


Klik hier voor alle uitslagen. 

Foto: KBRSF