Belgische eventers derde op landenwedstrijd Strzegom

Belgische eventers derde op landenwedstrijd Strzegom

Onze Belgische eventers hebben op de landenwedstrijd van Strzegom het brons te pakken. 


Voor ons land had Tine Magnus het beste individuele resultaat. De amazone kwam met Champagne Pia Z (v. Chablis) op plaats zeven. Op acht volgde Karin Donckers met Leipheimer van 't Verahof (v. Vigo d'Arsouilles). Voor ons land kwamen ook nog Julien Despontin met Honeyblue en Jarno Verwimp met Kyba van de Jomaheide aan de start. Despontin sloot af met een 22ste plaats. 

De winst van deze landenwedstrijd was voor Nederland. Het beste individuele resultaat kwam bij hen van Janneke Boonzaijer. Zij kwam met ACSI Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) op plaats drie van de Korte Vierster. Sanne de Jong kwam in diezelfde reeks op plaats vijf met Enjoy (v. Cartano). Verder reden ook Merel Bom-Hulsman met Chinuk R (v. Clarcon) en Stephan Hazeleger met James Bond (v. Amy's Boy) voor het Nederlandse team. 

De tweede plaats, voor België, was voor het Amerikaanse team. 

De resultaten van deze landenwedstrijd werden niet meegerekend voor de FEI Nations Cup maar is een proloog voor het aankomend Europees Kampioenschap dat komende week gereden zal worden in Frankrijk. Daar zijn alle ogen gericht op het Olympische ticket! 

Alle resultaten