Belgische Children veroveren top tien op Nations Cup Gorla

Belgische Children veroveren top tien op Nations Cup Gorla

De Children hebben hun Nations Cup in Gorla Minore verreden. Voor ons team bestaande uit Thibaud Ebinger, Anky Vanderpoorten, Manon Engels en Estelle van Tricht was er een knappe tiende plaats. Duitsland ging met nul strafpunten op de teller met de winst naar huis. 

Twaalf landen stuurden opnieuw vier van hun beste Children-ruiters richting Gorla Minore voor de tweede Nations Cup van dit seizoen. Thibaud Ebinger zorgde voor het Belgisch topresultaat en reed zonder fouten zijn ronde op Gabrilo Kmh Z (v. Galisco van Paemel). Met vier strafpunten was Anky Vanderpoorten de tweede beste op Ghorla (v. Padinus). Manon Engels werd met Cornetto Z (v. Corland) twee springfouten aangerekend. Bij Estelle van Tricht en Furmint (v. Ustinov) werd het schrapresultaat toegepast. Ons land bleef met twaalf punten op de teller over na de eerste ronde en kwam zo knap op de tiende plaats te staan. 

Met een fantastisch eindresultaat van 0 strafpunten ging Duitsland met de overwinning gaan lopen. Zij reden elk maar liefst drie rondes om uit te maken wie de winnaars zouden worden. Ierland en Italië eindigden na drie rondes elk met vier strafpunten waarbij Ierland de kortste opgetelde tijd had en tweede werd, Duitsland besloot op brons. 

Bekijk de volledige uitslag hier


Foto©: Equifans