Cyril Cools klasse apart in Oliva

Cyril Cools klasse apart in Oliva

Cyril Cools schitterde in Oliva, hij nam de winst in de Silver rubriek en werd tweede in de Gold. Als enige Belg wist hij in beide rubrieken zich te plaatsen en naar de overwinning te rijden in een indrukwekkend deelnemersveld.

68.86 seconden, meer had Cools niet nodig om het 1m30 hoge parcours zonder fouten af te werken op Pippa fine van t&l (v. Dieu-Merci Van T&L )De Duitse Isabell Hoverath kwam met Clintadel (v. Clinton) het dichtst in de buurt. Het duo liet het hout onaangeroerd en klokte af in 69.36 seconden. De Noorse Linda Hestad Valland en Ilino del maset  (v. Indret Del Masset) namen de derde podiumplek voor hun rekening in een tijd van 71.61 seconden


Ook in de 1m30 rubriek van de Gold Tour wist Cyril Cools zich naar het podium te rijden in het zadel van Coryfee T&L Z (v. Corydon Van T&L ) en werd tweede in een tijd van 62,77. Maar liefst vier seconden sneller was de Nederlander Remco Been met Bridgetown z (v. Big Star Jr KZ) die de overwinning nam. Jack Ansems en Piccadily vervolledigden de top drie.


In de Bronze 1m30 rubriek, kon Elien Vaes haar net plaatsen in het zadel van Solimano Grigio (v. Liberty First) met een twaalfde plaats.



Bekijk hier de resultaten