Belgische Children springen naar de tweede plaats in de Nations Cup van Lamprechtshausen

Belgische Children springen naar de tweede plaats in de Nations Cup van Lamprechtshausen

In het Oostenrijkse Lamprechtshausen werden de eerste Nations Cups voor de jeugd inmiddels verreden. De Children kwamen ook in actie voor hun landenwedstrijd. De overwinning ging naar team Zweden nadat ze op het einde nul strafpunten hadden. Team België werd knap tweede, zij moesten slechts één strafpuntje voor tijd noteren. 

In team Zweden kreeg Alma Blommeskold (Cadorna de Klaseta) in beide omlopen acht strafpunten achter haar naam. Dat werd dan ook telkens het schrapresultaat. Haar teamgenoten Carl-Hugo Westergren (Call Girl 5), Mathilda Hansson (Rubio Monocoat Electric) en Nathalie Wennerhorn (Kenneth du Petit Vivier) bleven over beide omlopen foutloos en dat leverde Zweden de overwinning op. 

Team België zat wel énorm dicht bij de winst. Julie Lamberts liet met Opium van de Caloomeerchen alle balken in de lepels en bleef daarbij binnen de tijd, wat resulteerde in twee foutloze omlopen. Estee Bomeré en History van't Ameldonk Z raakten ook geen balk aan over de twee omlopen, maar na de eerste ronde kregen ze een puntje voor tijd achter hun naam. Brent De Schrijver zorgde met Liv Good vd Kattevennen Z voor het schrapresultaat in de eerste ronde. Daarin kregen ze een springfout. In de tweede ronde bleven ze wel mooi foutloos. Louize-Marthe Dieu en Jazz van't Kamerveld bleven foutloos in de eerste ronde en kregen een foutje in de tweede, wat uiteindelijk het strafresultaat werd. Zo kreeg team België uiteindelijk enkel en alleen één strafpuntje in totaal en dat was ruimschoots genoeg voor een mooie tweede plaats! 

Team Oostenrijk reed voor eigen publiek naar het brons met slechts vier strafpunten in totaal. Anna Plautz (Z7 Cordanos V), Jana Wurm (Cobello), Lisa Galatik (Isa Cara) en Julia Hantke (Kleons Absinth 2) zorgden samen voor dat resultaat. 


Klik hier voor de volledige uitslag. 

Foto's: KBRSF